ΑρχικήΠολιτικήΝέο πρόγραμμα πρόληψης για τη νεφρική δυσλειτουργία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέο πρόγραμμα πρόληψης για τη νεφρική δυσλειτουργία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία που αφορά σε 1,5 εκατομμύριο πολίτες, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από ανάρτησή του στο Χ, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω».

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα 5,1 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις με το πρόγραμμα “Προλαμβάνω”».

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το εν λόγω πρόγραμμα «είναι το πρώτο ολοκληρωμένο εθνικό πρόγραμμα πρόληψης στη χώρα μας. Και έχει έναν στόχο: Τον έγκαιρο εντοπισμό των πιο διαδεδομένων χρόνιων νοσημάτων στη χώρα μας».

 

@kyriakosmitsotakis_Το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία που αφορά 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας ξεκίνησε.

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί σχεδόν 950.000 μαστογραφίες, 700.000 γυναικολογικοί έλεγχοι, πάνω από 900.000 έλεγχοι για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, 2,5 εκ εξετάσεις καρδιάς ενώ πάνω από 4.000 πολίτες έχουν ήδη λάβει δωρεάν ιατρική φροντίδα για την παχυσαρκία.

Μιλάμε αυτή τη στιγμή για πέντε προγράμματα πρόληψης και ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα: Ζωές που σώζονται.

Αλλά δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε! Ξεκίνησε ήδη το νέο Πρόγραμμα Πρόληψης για τη Νεφρική Δυσλειτουργία που αφορά 1,5 εκ συμπολίτες μας. Όλες οι εξετάσεις είναι δωρεάν για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Μπες στο proliptikes.gov.gr, διάλεξε τις προληπτικές εξετάσεις που θέλεις να κάνεις και εκεί θα βρεις όλες τις οδηγίες που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές και κάθε ζωή μετράει!».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ