Δημ. Καλλιτσάντσης: Εύχομαι και πιστεύω η Γ.Σ. να δώσει μια ισχυρή νέα διοίκηση στην Ελλάκτωρ

14 mins read

Την ευχή ότι η Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021 θα δώσει μία ισχυρή νέα Διοίκηση στον όμιλο, που θα αποκαταστήσει την ηρεμία και τη συγκέντρωση στο πραγματικό έργο, εκφράζει με δήλωσή του ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης , λίγο πριν την κρίσιμη για το μέλλον της εταιρείας Γενική Συνέλευση.
Παράλληλα, κατηγορεί τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Σάκη Καλλιτσάντση για «παρέκκλιση» από τις αρχές της κίνησης Change4Ellaktor, με αφορμή την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ.
Αναλυτικά η δήλωση:
Κατά παρέκκλιση από τις αρχές της κίνησης Change4Ellaktor, χωρίς καμία θεσμική πρότερη επαφή, την Τετάρτη 20.01.2021, με εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Αναστασίου Καλλιτσάντση, απώλεσα την ιδιότητα του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, 100% θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., αν και καθ’ ημίσειαν μέτοχος της PEMANOARO Ltd.
Αυτά συμβαίνουν ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου 2021, όπου έχει τεθεί θέμα αλλαγής Διοίκησης του Ομίλου, σε μία περίοδο που η υφιστάμενη Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προσπαθεί να πείσει ότι υπηρετεί την Αλήθεια, τη Διαφάνεια και την ευλαβική τήρηση των αρχών Εταιρικής Διακυβέρνησης, βασικό στόχο της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor, που στη Γενική Συνέλευση της 25ης Ιουλίου 2018, κέρδισε την εμπιστοσύνη και την ψήφο της πλειοψηφίας των μετόχων.
Η σταδιακή και ουσιαστική απόκλιση από τους στόχους και τους σκοπούς της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor, που εξακολουθεί να συντελείται από τη σημερινή Διοίκηση του Ομίλου, οδήγησε στην επικείμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021 και υπήρξε μία από τις αιτίες των διαφωνιών μου με τη σημερινή Διοίκηση του Αναστασίου Καλλιτσάντση, με κορύφωση την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Εντούτοις ο σύνδεσμός μου με την Εταιρεία που συμμετείχα μετοχικά και εργάσθηκα συνεχώς για 40 έτη παραμένει ισχυρός και λυπάμαι βαθιά για τη σοβούσα κρίση.
Εύχομαι και πιστεύω ότι η Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021 θα δώσει μία ισχυρή Νέα Διοίκηση στον Όμιλο, που θα αποκαταστήσει την ηρεμία και τη συγκέντρωση στο πραγματικό έργο, που θα αποδώσει αξία στους μετόχους, καθοδήγηση και ασφάλεια στους εργαζόμενους και εμπιστοσύνη στους συνεργάτες και στους πελάτες της Μεγάλης αυτής Εταιρείας.
Δημήτρης Καλλιτσάντσης

Facebook Comments