Διαφωνία Ακρίτα- Βαξεβάνη για τον Στυλιανίδη: «Κώστα είσαι φάουλ»

19 mins read

Με ανάρτησή της στο  Facebook απαντά η Έλενα Ακρίτα στον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πιθανή επιλογή του Ελληνοκύπριου Χρήστου Στυλιανίδη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

 Συγκεκριμένα, η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:  

«Κωστα Βαξεβάνη, είσαι φάουλ. Αποκαλείς ‘ξένο’ τον Κύπριο Χρηστο Στυλιανίδη και ως Ελληνοκύπρια θλίβομαι. Να σου θυμίσω ότι στην Ελλάδα έχουν υπουργοποιηθεί ήδη δυο Κύπριοι ο πατέρας μου Λουκής Ακρίτας με την Ένωση Κέντρου και ο Γιάννος Κρανιδιώτης με το ΠΑΣΟΚ. Και οι δυο παρήγαγαν έργο σπουδαίο και τίμησαν και την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τυπικά είσαι σωστός. Ο πατέρας μου, προκειμένου να πολεμήσει στο Ελληνοαλβανικό μέτωπο, άλλαξε την αγγλική του υπηκοότητα με την ελληνική. Όταν υπουργοποιήθηκε ήταν Έλληνας υπήκοος. Για τον Κρανιδιώτη δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα έχει γίνει το ίδιο, αλλιώς δεν θα μπορούσε να υπουργοποιηθεί. Αλλά παρ’ όλα αυτά η το ‘ξένος’ ως διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και Κύπριους χτυπάει βαρύ».

Ολόκληρη η ανάρτησή της:

Με τη σειρά του, ο Κώστας Βαξεβάνης έδωσε τη δική του απάντηση: 

«Αγαπητή Έλενα.

Οι Ελλαδίτες και η πλειοψηφία των Κυπρίων , είναι Έλληνες. Ωστόσο Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν ανεξάρτητα κράτη.
Ο Λουκής Ακρίτας, από τη δεκαετία του 1930 είχε πολιτογραφηθεί Έλληνας της Ελλάδας. Ζούσε στην Ελλάδα, ίδρυσε αντιστασιακή οργάνωση επί Κατοχής και εξελέγη βουλευτής. Ο Κρανιδιώτης επίσης, έζησε και πολιτεύτηκε στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός υπουργοποιεί πολίτη άλλου κράτους, σα να κάνει ο Μαρινάκης μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Φαντάζεσαι να υπουργοποιεί Τούρκους πολίτες το ψευδοκράτος της Κύπρου; Καταλαβαίνω την προσωπική σου ευαισθησία αλλά θα μου επιτρέψεις να πω, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τον Ακρίτα, ούτε με τον Κρανιδιώτη. Έχουμε να κάνουμε με επιπολαιότητα, αλαζονεία και εγωκεντρική επικοινωνία ενός επικίνδυνου πρωθυπουργού. Αυτά από έναν Καλαμαρά.
ΥΓ: Το ξένος νομίζω καταλαβαίνεις πως δεν αφορά τη σχέση με τους Κύπριους αλλά το εκτός Ελλάδας»
Η ανάρτησή του: 

Και ακολούθησε το τελικό σχόλιο της Έλενας Ακρίτα: 

«Τυπικά Kostas έχεις δίκιο και το έγραψα άλλωστε. Χωρίς ελληνική υπηκοότητα δεν μπορεί να υπουργοποιηθεί (άρθρο 55 προσόντα εκλογιμοτητας. Απλά ως Ελληνοκύπρια εκείνο το ‘ξένος’ μου έπεσε βαρύ στο θυμικό».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Κώστας Βαξεβάνης είχε κάνει μια σειρά από αναρτήσεις στο twitter για την πιθανή επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη.

Χαρακτηριστικά, σε μία ανάρτηση είχε γράψει:  «11 εκατ. Έλληνες, αλλά απ ο,τι φαίνεται ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει για υπουργό Πολιτικής Προστασίας, υπουργό απ το εξωτερικό, χωρίς ελληνική ιθαγένεια. Δεν του κάνει κανένας στη χώρα ή δεν δέχεται κανένας;».

Η ανάρτησή του: 

 

 

 

Facebook Comments