Δολοφονία Άλκη: Νέα στοιχεία στα χέρια των αρχών – Στις έρευνες και η ΕΥΠ

31 mins read

Στα ίχνη ακόμα έξι ατόμων που φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛΑΣ για τη φονική επίθεση της περασμένης Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη και τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη βρίσκονται οι αρχές.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, στο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο υπάρχουν αποτυπώματα και DNA του 23χρονου συλληφθέντα, αλλά και στον ίδιο βρέθηκε αίμα του Άλκη.

Επιπλέον όμως, στο μαχαίρι καραμπίτ υπάρχουν και άλλα αποτυπώματα, τα οποία η αστυνομία θεωρεί ότι θα “δείξουν” ολόκληρη τη συμμορία, που ευθύνεται για το θάνατο του 19χρονου.

«Μίλησαν» τα κινητά του 23χρονου δολοφόνου του Άλκη Καμπανού

«Κλειδί» στις έρευνες είναι τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου, που αποκαλύπτουν με ποιους επικοινώνησε τόσο πριν από την -οργανωμένη και σχεδιασμένη όπως χαρακτηρίζεται- επίθεση όσο και μετά από αυτή.

Όπως μετέδωσε το OPEN, στις έρευνες μπαίνει πλέον και η ΕΥΠ, και θεωρείται θέμα χρόνου το να συλληφθούν και οι άλλοι δράστες, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο 23χρονος ήταν πάντως ήδη γνωστός στις αρχές, αφού δικογραφία εις βάρος του είχε δημιουργηθεί και για ένα αντίστοιχο επεισόδιο του 2019, το οποίο τότε δεν είχε οδηγήσει σε φόνο.

Απολογείται τη Δευτέρα ο δράστης

Χθες Πέμπτη, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή για τις κατηγορίες της λειτουργίας λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή μέσων επίθεσης, κατοχή κροτίδων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Επισημαίνεται ότι ο 23χρονος συλληφθείς θα απολογηθεί τη Δευτέρα (07/02) για την υπόθεση του φόνου του 19χρονου Άλκη. ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές του αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δικογραφία για τον 23χρονο από το 2019

«Οι κατηγορούμενοι με πρόθεση, έχοντας αποφασίσει να τελέσουν το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, δηλαδή της πρόκλησης σωματικής βλάβης με τρόπο δυνάμενο να προκαλέσει στον παθόντα κίνδυνο για τη ζωή του ή βαριά σωματική του βλάβη, επιχείρησαν πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης, δεν ολοκλήρωσαν όμως στην πράξη αυτή, όχι από δική τους βούληση, αλλά από εξωτερικά εμπόδια.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι κατηγορούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ μετέβησαν στην ευρισκόμενη στην περιοχή Χαριλάου στάση του ΟΑΣΘ με την ονομασία “Στροφή Πανοράματος” όπου παρέμεναν ο Π.Φ. και ένας ανήλικος, οπαδοί έτερης ποδοσφαιρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης και τους επιτέθηκαν κρατώντας ξύλινα αντικείμενα και προσπάθησαν να τους χτυπήσουν με λακτίσματα και γροθιές, καθώς υπερτερούσαν αριθμητικά, ενώ όταν οι ανωτέρω παθόντες, προκειμένου να διαφύγουν της επίθεσης έτρεξαν προς παρακείμενη οδό, οι κατηγορούμενοι τους καταδίωξαν».

Eυνοεί πολύ τον 23χρονο ο διαχωρισμός της δικογραφίας, λέει ο Κούγιας

«Δυστυχώς, με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση στην δικογραφία. Ούτε εγώ ούτε η οικογένεια γνωρίζουμε κάτι παραπάνω για την σύλληψη του 23χρονου ή για την τιμωρία του για όσα βρέθηκαν στον σύνδεσμο φιλάθλων», είπε σήμερα Αλέξης Κούγιας.

Όπως είπε ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου 19χρονου που δολοφονήθηκε στην Θεσσαλονίκη, «μου κάνει εντύπωση ότι χωρίστηκε η δικογραφία όσον αφορά τα όπλα. Έχω πολλούς προβληματισμούς για αυτό. Δεν επρόκειτο να παραγραφεί η υπόθεση. Θα μιλήσω για αυτό την Δευτέρα, αφού πάρω την δικογραφία. Έχω μια σκέψη που έχει να κάνει με αυτούς τους συνδέσμους οπαδών, που είναι εγκληματικές οργανώσεις».

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» , o Αλέξης Κούγιας σημείωσε ακόμη ότι «ο διαχωρισμός της δικογραφίας είναι μια πολύ ευνοϊκή λύση για τον δράστη. Σε αυτόν τον χώρο βρέθηκαν πάρα πολλά όπλα, που δεν ανήκουν σε έναν. Αυτή είναι μια αφετηρία της σκέψης μου. Θα μιλήσουμε περισσότερο και υπεύθυνα όταν έχουμε περισσότερα στοιχεία».

Ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, αναφέρθηκε με σκεπτικισμό και στον δικηγόρο που ανέλαβε την υπεράσπιση του 23χρονου, λέγοντας πως «είναι πολύ καλός δικηγόρος, γιός πρώην Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ευγενικός συνάδελφος και με ήθος. Έκανα μια έρευνα και είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει υπόθεση του 23χρονου. Εγώ επιλέγω τις υποθέσεις που αναλαμβάνω. Όταν έχεις να κάνεις με ένα τόσο απεχθές πρόβλημα, δημιουργούνται κάποιες σκέψεις. Δεν έχει ανάγκη ο συνάδελφος να αναλάβει μια τέτοια υπόθεση».

«Είναι αντιπαθές έγκλημα, που σίγουρα δημιουργεί διάφορες σκέψεις. Ο καθένας έχει δικαίωμα να προσλαμβάνει όποιον δικηγόρο θέλει. Εγώ έκανα μια σκέψη, γιατί ξέρω τον συγκεκριμένο δικηγόρο. Θα μιλήσω με τον συνάδελφο μου, θα του ευχηθώ καλό κουράγιο», προσέθεσε ο κ. Κούγιας.

Facebook Comments