ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπαναλειτουργούν σήμερα τα κέντρα μανικιούρ -πεντικιούρ - Τα μέτρα που ισχύουν

Επαναλειτουργούν σήμερα τα κέντρα μανικιούρ -πεντικιούρ – Τα μέτρα που ισχύουν

Oι υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ  και οι υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών από σήμερα, Τρίτη, επαναλειτουργούν.

Υπενθυμίζεται ότι στις χθεσινές ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, διευκρινίστηκε ότι θα ανοίξουν και οι επιχειρήσεις μανικιούρ – πεντικιούρ με διευρυμένο ωράριο.

Βασικός κανόνας είναι η υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες και το ωράριο λειτουργίας καθορίζεται προαιρετικά από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.

Οι κανόνες λειτουργίας για τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ/ ΚΑΔ 96.02.13.04 και για τις υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών/ ΚΑΔ 96.02.13.05 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι οι εξής:

– Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

– Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

– Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

– Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

– Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας. – Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ

– Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο. – Οι επιχειρήσεις με χώρους έως 100 τμ θα εξυπηρετούν μέχρι 4 πελάτες και για χώρους πάνω από 100 τμ θα μπορεί να προστίθεται ένας πελάτης ανά 15 τμ. Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων.

Όπως ανέφερε χτες και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουμε οργανωμένα  από το να λειτουργούν με μαύρη εργασία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ