ΑρχικήΕπικαιρότηταΚούγιας vs Βλάχος: Η μητέρα των μαχών σε δύο πολύκροτες υποθέσεις

Κούγιας vs Βλάχος: Η μητέρα των μαχών σε δύο πολύκροτες υποθέσεις

Δύο δικηγόροι βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι απέναντι από εισαγγελείς και εν τέλει στις δικαστικές αίθουσες. Ο ένας, σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας σταρ και με σπάνιο «παλμαρέ» δικαστικών νικών, ο Αλέξης Κούγιας. Ο άλλος, ο εκ Μαγνησίας, Γιάννης Βλάχος, καταξιωμένος δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής με το Μέρα25 το 2019 και παλιότερα με,το ΠΑΣΟΚ, όπως και με το κόμμα της Λούκας Κατσέλη.

Υπόθεση Λιγνάδη – Υπόθεση Γαρυφαλλιάς

Κούγιας και Βλάχος έχουν αναλάβει δύο από τις υποθέσεις που συγκλόνισαν φέτος το Πανελλήνιο: την υπόθεση του ηθοποιού/ σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη με τις κατηγορίες για βιασμούς αγοριών και την υπόθεση γυναικοκτονίας της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου από τον σύντροφο της στη Φολέγανδρο.

Στην πρώτη υπόθεση ο Αλέξης Κούγιας υπερασπίζεται τον κατηγορούμενο Λιγνάδη, ο Γιάννης Βλάχος τα φερόμενα θύματα.

Στη δεύτερη, ο κ. Κούγιας έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας της δολοφονημένης 26χρονης, λόγω παλιάς γνωριμίας με τον πατέρα της, ενώ ο κ. Βλάχος τον καθ ομολογία δολοφόνο, τον άνθρωπο που πέταξε την Γαρυφαλλιά από τα βράχια, λέγοντας πως ήταν «η κακιά στιγμή».

Πριν ακόμα αναμετρηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων, ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση του στηλιτεύει το γεγονός ότι ο συνάδελφος του είναι ο ίδιος άνθρωπος που διεκδικούσε τα δικαιώματα των φερόμενων θυμάτων του Λιγνάδη, δίνοντας προσωπική χροιά στην αντιπαράθεση τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«O δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή (ο οποίος μετά το έγκλημα, αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία, εξαφανίστηκε επί 28 ώρες, επικοινωνώντας προφανώς με το δικηγόρο του και τους συγγενείς του) προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση, μη σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση της οικογένειας για την αδιανόητη απώλεια αυτού του υπέροχου πλάσματος, αλλά και την ελληνική κοινωνία που έχει τρομοκρατηθεί από την πράξη του εντολέα του και έχει εκμανεί εις βάρος του για τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα.

Είναι ο ίδιος δικηγόρος που εμφανιζόταν καθημερινά σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, σε όλες τις εκπομπές, όλο το 24ωρο επί μήνες, που διεκδικούσε τα δικαιώματα των δήθεν βιασθέντων προ πολλών ετών κατά παγκόσμια πρωτοτυπία ανδρών πελατών του, από ένα προικισμένο ηθοποιό – σκηνοθέτη, ιδιαίτερα μορφωμένο και καλλιεργημένο άνθρωπο, τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, και ο οποίος κατάφερε χωρίς καν την φυσική παρουσία ενώπιον των Εισαγγελέων και των Δικαστών των δήθεν βιασθέντων πελατών του να παραπλανήσει, κατά την κρίση του εντολέα μου Δημήτρη Λιγνάδη, τόσο τον έντιμο Εισαγγελέα κο Σπυρόπουλο, που άσκησε μια παράνομη ποινική δίωξη εις βάρος του, χωρίς καν να τον συναντήσει και να τον ακούσει, όσο και την 19 η Τακτική Ανακρίτρια κα Μπότση που αποφάσισε την προσωρινή του κράτηση».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, ενεργοποιήθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ και καλούσε σε εξηγήσεις, αφενός τον κ. Κούγια για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με την επίμαχη υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του κρατικού θεάτρου και αφετέρου τον κ. Βλάχο για δημοσιοποίηση του περιεχομένου δικογραφίας που σχετιζόταν με την  υπόθεση Λιγνάδη.