Ν. Σύψας – καθηγητής Ιατρικής: «Υπάρχουν 2-3 κρούσματα στην Αττική που δεν ξέρουμε πως μολύνθηκαν»

7 mins read

Ο καθηγητής Ιατρικής Ν. Σύψας ανέφερε πως «ήδη υπάρχουν 2-3 κρούσματα στην Αττική που δεν ξέρουμε πως μολύνθηκαν γιατί ούτε σε ταξίδι πήγανε, ούτε σε επαφή με κάποιο γνωστό κρούσμα ήρθαν, επομένως ο ιός είναι εκεί έξω».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  σημείωσε ότι «έχω εγώ ο ίδιος προσωπικά χειριστεί ένα περιστατικό που δεν έχουμε καμιά καλή εξήγηση για το πως έχει βρεθεί αυτός ο άνθρωπος με κορωνοϊό».

Και εξήγησε «μας πληροφορεί ότι ο ιός είναι εδώ και ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε πολλά κρούσματα».

Όσον αφορά το αν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με την θεία κοινωνία δήλωσε πως «επιστημονικά ο ιός βρίσκεται στο σίελο. Μπορεί να μεταδοθεί από ένα κουτάλι που είναι μολυσμένο με σίελο ο οποίος φέρει τον ιό. Αυτά είναι τα επιστημονικά δεδομένα και γι’ αυτό ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Ελέγχου Νοσημάτων έχει δώσει οδηγία που είναι αναρτημένη να μην χρησιμοποιείτε τα ίδια σκεύη κουτάλια και πιρούνια με ίδιους ασθενείς. Από εκεί και πέρα η Εκκλησία και ο κάθε πιστός θα κάνει αυτό που νομίζει. Δεν θα παρέμβω σε θέματα πίστης και λειτουργίας».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα