ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι σεισμολόγοι εκτιμούν: «Όσο καθυστερεί ο σεισμός τόσο χειρότερο θα είναι για...

Οι σεισμολόγοι εκτιμούν: «Όσο καθυστερεί ο σεισμός τόσο χειρότερο θα είναι για την Κωνσταντινούπολη»

Την εκτίμηση ότι την Τουρκία έχουν αργήσει, ήταν η χαρακτηριστική φράση από τον σεισμολόγο Αθανάσιο Γκανά που μίλησε στο ΕΡTnews για τον μεγάλο σεισμό που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη.

Χτες στην Τουρκία σημειώθηκε μία σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Αυτός ο σεισμός δεν είναι ανησυχητικός για την Ελλάδα, όπως τόνισε ο κ. Γκανάς. Ούτε καν την Τουρκία δεν θα έπρεπε να φοβίζει η περιοχή που σημειώθηκε αυτός ο σεισμός είπε ο σεισμολόγος ο οποίος συμπλήρωσε ότι το πρόβλημα είναι στην Κωνσταντινούπολη, όπου το ρήγμα είναι ώριμο να δώσει έναν μεγάλο σεισμό.

“Θα είναι ένας μεγάλος σεισμός όταν θα γίνει, θα έχει μέγιστο μέγεθος τα 7,5 Ρίχτερ κι από το ρήγμα που ξέρουμε κοντά στα Πριγκηπόννησα” , πολύ κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Το 1766 είχε ξαναγίνει εκεί σεισμός. Για αυτό το λόγο ανησυχούμε. Κανονικά έπρεπε να έχει κάνει σεισμό το 2010 με 2015. Όσο καθυστερεί τόσο χειρότερο θα είναι για την Κωνσταντινούπολη”. Ο κ. Γκανάς τόνισε ότι όταν θα γίνει εκεί ο σεισμός θα έχουμε πολλά θύματα και πολύ μεγάλες καταστροφές.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ