ΑρχικήΕπικαιρότηταΟλυμπιακοί Αγώνες 2020: Δείτε live την τελετή έναρξης στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δείτε live την τελετή έναρξης στο Τόκιο

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Το μαγικό έναυσμα της ειρήνης, που πρώτη έστειλε στον κόσμο όλο η Ελλάδα, απλώνεται από την Ιαπωνία σε όλον τον κόσμο μέσα από την τελετή έναρξης. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, είναι μια ιδιαίτερη Ολυμπιάδα με 11090 αθλητές από 206 χώρες του πλανήτη που θα αγωνιστούν σε άδειες κερκίδες λόγω της πανδημίας αλλά θα έχουν μια γεμάτη ψυχή η οποία θα στείλει στα πέρατα της γης το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας της Αρχαίας Ελλάδας και της βαθιάς πίστης στο δαφνοστεφανωμένο στόχο της λαμπρής επιτυχίας.

EPA/Kimimasa Mayama

Φέτος, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα δούμε δύο αθλητές από κάθε αποστολή να κρατούν τη σημαία της χώρας τους στην Τελετή Έναρξης, μια απόφαση που πήρε η ΔΟΕ στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, επέλεξε τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές Άννα Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια ως σημαιοφόρους που θα οδηγήσουν την ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή στο Στάδιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Μαρία Σάκκαρη, η ‘Άννα Ντουντουνάκη, οι Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου, ο Απόστολος Παπαστάμος, ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης θα διεκδικήσουν το ολυμπιακό όνειρό τους.   

Την αρχή για τα ελληνικά χρώματα θα κάνουν οι Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου στη δίκωπο (02.30 – 04.30). Οι νεαρές πρωταθλήτριες βρίσκονται σε πολύ κατάσταση αλλά οι θα βρουν απέναντί τους δυνατά ζευγάρια από ΗΠΑ, Ρουμανία, Ιταλία και Καναδά. Απευθείας στους ημιτελικούς θα περάσουν τα τρία πρώτα πληρώματα.

Στις 05.00 θα αρχίσει την προσπάθεια της η Μαρία Σάκκαρη. Θα αντιμετωπίσει την Ανέτ Κονταβέιτ από την Εσθονία και, εάν συνεχίσει, τη νικήτρια της αναμέτρησης Στογιάνοβιτς – Χιμπίνο. Την ίδια ώρα θα αγωνιστεί ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στην ποδηλασία δρόμου.

Στις 8.30 θα αρχίσουν οι αγώνες του δεύτερου ομίλου της ενόργανης γυμναστικής. Σε αυτόν τον όμιλο μετέχει ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θα προσπαθήσει να εκτελέσει ένα σταθερό πρόγραμμα για να περάσει στον τελικό των κρίκων. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Δευτέρα.

Λίγη ώρα αργότερα (09.00) θα ξεκινήσει η προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη απέναντι στον Σέρβο Ζολτ Πέτε, στον πρώτο γύρο του ατομικού στο πινγκ πονγκ. «Θέλω να βγάλω αυτό που μπορώ, μία πολύ καλή απόδοση και να απολαύσω και αυτή τη συμμετοχή μου. Έχω δουλέψει πολύ, έχω μεγάλη εμπειρία κι αν κάνω καλή αρχή όλα μπορούν να γίνουν μετά. Θέλω πολύ ένα καλό πλασάρισμα γιατί ίσως είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα», δήλωσε ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Το μεσημέρι, σειρά θα πάρουν οι κολυμβητές. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 13.00 με τα 400μ. μεικτής ομαδικής. Ο πρώτος από ελληνικής πλευράς που θα μπει στην πισίνα θα είναι ο Απόστολος Παπαστάμος (13.13). Θα ακολουθήσουν τα 100μ. πεταλούδας με την Άννα Ντουντουνάκη (19.35).

 

Δείτε εδώ:

Οι πρώτες φωτογραφίες της ελληνικής αποστολής: 

Δείτε εδώ: