Οργή Μαξίμου για το χάος στην Εθνική Οδό: Σε απολογία η Νέα Οδός – Αντικαταστάθηκε διοικητής

17 mins read

Kατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών μετά το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου». Το Υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Επίσης με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας. Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν.

Νωρίτερα

Μεγάλες ουρές, ακινητοποιημένα αυτοκίνητα για ώρες και κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος προκλήθηκε στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας.

Ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας «παρέλυσε» για σχεδόν πέντε ώρες, καθώς ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Αθήνα. Η Τροχαία εθνικών οδών είχε ανακοινώσει την απαγόρευση στην κίνηση μεγάλων φορτηγών στην Εθνική οδό, καθώς η ισχυρή χιονόπτωση και ο παγετός που είχε προκληθεί σε πολλά σημεία, παρά τη συνεχή διέλευση των εκχιονιστικών, εγκυμονούσε μεγάλους κινδύνους. Πολλοί οδηγοί φορτηγών αγνόησαν τις εντολές της αστυνομίας.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν νταλίκες να χάσουν τον έλεγχο, να διπλώσουν και να κλείσουν τον δρόμο, ενώ από θαύμα δεν σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές χθες το βράδυ, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δύο αρμόδιοι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης κίνησαν όλες τις διαδικασίες για να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Ο κ. Καραμανλής θα καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις, ενώ αντίστοιχα ο κ. Χρυσοχοΐδης διερευνά τυχόν παραλείψεις της Τροχαίας.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα