ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαλαιοχριστιανοί: «Στη Γερμανία θα ζούσα από τα επιδόματα- Στην Ελλάδα με 1.000...

Παλαιοχριστιανοί: «Στη Γερμανία θα ζούσα από τα επιδόματα- Στην Ελλάδα με 1.000 ευρώ καλούμαι να ταΐσω οκτώ στόματα»

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μετά την απολογία του. Πρόκειται για τον πατέρα της οκταμελούς οικογένειας των Παλαιοχριστιανών.

Αμέσως μετά μίλησε στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο και αναφέρθηκε αρχικά σε όλα όσα έχουν ειπωθεί σχετικά με το τεστ DNA και το θέμα της αιμομιξίας, ενώ παράλληλα δίνει τη δική του απάντηση σχετικά με τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για την εργασία και τον μισθό του.

Απαντώντας για όσους είπε ότι αντιβαίνει στα πιστεύω του αλλά παρόλα αυτά θα το συζητήσει με τον δικηγόρο του.

«Κοιτάξτε επειδή το ζήτημα με τα βιομετρικά στις μέρες μας έχουν πάρει τεράστιες και παγκόσμιες διαστάσεις, κάποιοι άνθρωποι που αντιστεκόμαστε γνωρίζουμε ό,τι προσχηματικά αργά ή γρήγορα θα βρίσκουνε για να λένε. Η δικαστική αυτή εντολή (για DNA) παραβιάζει τα πιστεύω μου. Αυτή δεν στρεφόταν προς ένα παιδί μου αλλά προς όλη μου την οικογένεια, μιλάμε δηλαδή ότι όλο μου το σόι πρέπει να προσαχθεί και να κάνει τεστ DNA. Όταν μας συλλάβανε ήταν όλη η οικογένειά μου εκεί 20 ώρες στην ασφάλεια. Αν υπήρχε κάτι το ύποπτο, μας πήραν τις ταυτότητες, τα χαρτιά μας ελέγξανε, δεν θα το είχαν βρει; Εμένα τα πιστεύω μου είναι αντίθετα σε κάθε βιομετρικό υλικό, από εκεί και πέρα θα τα πούμε με τον δικηγόρο μου για να δούμε τι μπορεί να γίνει».

Στη συνέχεια ερωτήθηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής που είναι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του και αν γνωρίζει πού μπορεί να βρίσκονται με τον ίδιο να αναφέρει πως δεν έχει καμία επικοινωνία και πως όλα αυτά (όσα ακούγονται για τον ίδιο και την οικογένειά του τα έμαθε αφότου αφέθηκε ελεύθερος».

Μανώλης Καλαϊτζιδάκης: «Δεν είναι εφικτό να μείνω εκεί που έμενα, έχει γίνει κέντρο διερχομένων»
Σε σχετική ερώτηση για το αν σκοπεύει να επιστρέψει εκεί που έμενε μαζί με την οικογένειά του μετά το τέλος αυτής της κατάστασης, σημείωσε πως «δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να μείνω εκεί που έμενα, έχει γίνει κέντρο διερχομένων. Μόλις βγήκα από τη φυλακή, πού να γνωρίζω πού θα πάω».

Τι είπε για την εργασία του

«Αν ήμουν στην Γερμανία με 6 παιδιά και με τα κοινωνικά προβλήματα που έχω γιατί είμαι ευπαθής ομάδα και ανάπηρος, πολύτεκνος, θρησκευτική μειονότητα και φτωχός θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα. Με 1000 ευρώ εδώ  καλούμαι να ταΐσω οκτώ στόματα», κατέληξε. Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος των Παλαιοχριστιανών δούλευε εξ αποστάσεως στον δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου στην Εύβοια.