ΑρχικήΕπικαιρότηταΠανικοβλημένοι οι Χρυσαυγίτες- Πώς αντέδρασαν στην απόφαση

Πανικοβλημένοι οι Χρυσαυγίτες- Πώς αντέδρασαν στην απόφαση

Η ανακοίνωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής προκάλεσε πανικό στις τάξεις των χρυσαυγιτών και κυρίως της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης.

Όπως σημειώνει η ΕΦΣΥΝ,  μέχρι την τελευταία στιγμή, οι υπόδικοι ναζιστές διατράνωναν την πεποίθησή τους ότι θα απαλλαγούν. Ο πάντοτε «μαρτυριάρης» Παναγιώταρος έκανε στο twitter την ακόλουθη ανάρτηση: «Σήμερα τελειώνει η μεγαλύτερη πολιτική παραδικαστική σκευωρία της Μεταπολίτευσης».

Ωστόσο, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Η αισιοδοξία μετατράπηκε σε πανικό και άρχισε καθένας να μιλά για τον εαυτό του. Χρειάστηκε αρκετές ώρες ο Μιχαλολιάκος να βρει τον δρόμο προς το πληκτρολόγιό του. 

Μόλις στις 14.53 διαβάζουμε την πρώτη του δήλωση, η οποία είναι ελαφρώς ακατανόητη: «Είμαι υγιής και δεν έκανα φυσικά καμία… απόπειρα αυτοκτονίας και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για τα δίκαιά μου. Η καταδίκη ΟΛΩΝ των βουλευτών αποδεικνύει ότι η δίωξή μας ήταν ιδεολογική και πολιτική. Κρίμα! Γιατί στη δίκη οι δικαστές έλεγαν ότι δεν δικαζόμαστε για τις ιδέες μας».

Λίγο αργότερα ο Μιχαλολιάκος επανέρχεται στα περί της υγείας του: «Είμαι υγιής. Ρουφιάνοι γράφουν ψέματα. Μη τους πιστεύετε». Μα κανείς δεν λέει ότι είναι άρρωστος. Όλοι λένε ότι είναι πλέον καταδικασμένος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης. Το πώς το προσλαμβάνει ο ίδιος έχει μικρή σημασία.

 Ο Λαγός, ο οποίος έχει γίνει γνωστός στο δικαστήριο ως ο «άντρακλας που δέρνει», ήταν ο πρώτος που αντέδρασε. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ενοχής του, ανάρτησε από τη θαλπωρή και την ασφάλεια των Βρυξελλών τις κραυγές του: «Αυτή είναι η ελληνική δικαιοσύνη. Τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος. Χαίρομαι που σας πολεμώ. Ούτε θα κάνω πίσω σε τίποτα. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. Συνεχίζω πιο αποφασισμένος».

Και για όσους δεν κατάλαβαν, φρόντισε με δική του ανάρτηση να εξηγήσει ο Γεώργιος Λουκάκος, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ., της νέας δηλαδή οργάνωσης του Λαγού: «Θρασύδειλα κομμούνια και προσκυνημένοι φιλελέδες, σήμερα έφτασε η ώρα. Αν δεν ήσασταν άθεοι θα κάνατε το σταυρό σας να μην έρθει ποτέ. Γιατί από σήμερα τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Το τσάι και συμπάθεια τελείωσε. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ…!!!».

Ακριβώς την ώρα που ανέβαινε στην έδρα η σύνθεση του δικαστηρίου, στις 11 χτες το πρωί, ο Χρήστος Παππάς ανάρτησε το ακόλουθο σιβυλλικό μήνυμα: «Σκληραγωγηθήκαμε μέσα στη ροή του χρόνου, σφυρηλατήσαμε μια καρδιά από ατσάλι και συνεχίζουμε να πολεμούμε για τις ιδέες μας, την πατρίδα μας, την τιμή μας, την αξιοπρέπειά μας». Και για όποιον δεν κατανόησε το βαθύ αγωνιστικό μήνυμα, ο Παππάς συμπληρώνει αμέσως παρακάτω: «Από 1ης Νοεμβρίου 2019 δεν ανήκω στην Χ.Α. ούτε σε κανέναν άλλον νεοπαγή “εθνικοπατριωτικό” φορέα». Βέβαια δεν εξηγεί τι ακριβώς συνέβη σε αυτή την αποφράδα ημερομηνία.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μέχρι το βράδυ δεν είχε αντιδράσει. Είχε μόνο μια άστοχη προχτεσινή ανάρτηση οπαδού του που πρόβλεπε… αθώωση: «Ηλία, σε 2 μέρες θα πάρουν την απάντησή τους αυτοί οι απατεώνες που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη. Μετά την αθώωση θα αρχίσουν τα σπουδαία και θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν οι εγκληματίες πολιτικοί και δημοσιογράφοι».