ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαυλάκης διαψεύδει Παπαευαγγέλου: «Ποιος τα λέει αυτά; Ιολόγο έχουν στην επιτροπή;»

Παυλάκης διαψεύδει Παπαευαγγέλου: «Ποιος τα λέει αυτά; Ιολόγο έχουν στην επιτροπή;»

Για ανακρίβειες και αντιεπιστημονικά δόγματα έκανε λόγο σε ανάρτησή του ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μετά και τα όσα είπε η  καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η ανάρτηση του κ. Παυλάκη

“Μου κάνει εντύπωση ποσο εύκολα επαναλαμβάνονται ανακρίβειες και αντιεπιστημονικά δογματα σε μια κρίσιμη περίοδο της επιδημιας.Ακούμε συνέχεια για επιδημίες που φεύγουν σε 3 Χρόνια και για ιούς που γίνονται ήπιοι.Πιοί ιολογοι τα λένε αυτά?Η επιτροπή έχει ιολογο,τον ρώτησαν?” έγραψε σε ανάρτησή του.

Τι είπε η κα. Παπαευαγγέλου 

Ο κ. Παυλάκης φαίνεται, στην ανάρτησή του, πως αντέδρασε σε κάτι που είπε η καθηγήτρια, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, ανέφερε η κα. Παπαευαγγέλου πως «Όσο παραμένει μεγάλο το ποσοστό των ανεμβολίαστων παγκοσμίως και στις αναπτυσσόμενες χώρες, υπάρχει ο φόβος να εμφανιστεί μια καινούρια μετάλλαξη, η οποία θα αλλάξει πάλι τα δεδομένα. Οι ιολόγοι μας έχουν μάθει ότι η εξελικτική ιολογία δείχνει ότι κάθε επόμενη παραλλαγή θα έχει ηπιότερη νόσο και μεργαλύτερη μεταδοτικότητα, γιατί αυτός είναι ο σκοπός του ιού, να μας κάνει να νοσούμε χωρίς να μας σκοτώνει». Ωστόσο, η καθηγήτρια επεσήμανε, παράλληλα, πως «έχουμε μάθει να μην προβλέπουμε πολλά με την πανδημία».