ΑρχικήΕπικαιρότηταΠου δούλευε ο Μάξιμος ή Φιλίστωρ ή προστατευόμενος…

Που δούλευε ο Μάξιμος ή Φιλίστωρ ή προστατευόμενος…

Την ώρα που το σκάνδαλο της Novartis, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, εις εκ των πρωταγωνιστών της επιχειρούσε να αφήσει πίσω του το παρελθόν και να ξεκινήσει ξανά τη ζωή του.

Ο λόγος για τον έναν εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, τον περιβόητο πλέον Μάξιμο Σαράφη, ο οποίος σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας liberal.gr εργαζόταν τα τελευταία χρόνια σε μια (πρώην) μικρομεσαίου μεγέθους διαφημιστική εταιρεία. Κυκλοφορούσε δε στην “πιάτσα“, μοιράζοντας κάρτες της συγκεκριμένης εταιρείας η οποία τότε αναζητούσε πάσει θυσία τρόπο για να μεγαλώσει τις δραστηριότητές της. Ο «Μάξιμος» ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πόσο καλός φέρεται να είναι στις “πωλήσεις”, καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες κατάφερνε και ξεπουπούλιαζε διάφορους επιχειρηματίες.

Ουδέν μεμπτόν βέβαια. Κάθε άνθρωπος πρέπει να φροντίζει για το μέλλον του. “Πάσα ένας τις εις άνδρας , οφείλει να φροντίζει για το μέλλον του, το αύριο το μεθαύριο, το παραμεθαύριο, του χρόνου, όλα τα αύριο βέβαια”! Που έλεγε και ο αλησμόνητος Ζήκος.

Τα παράδοξα ξεκινούν αν δει κανείς τις χρονικές και άλλες συμπτώσεις. Ο Μάξιμος ή Φιλίστωρ ή προστατευόμενος, σύμφωνα με πληροφορίες που απομένει να αποδειχθούν εργαζόταν (ή τουλάχιστον έτσι έλεγε η κάρτα που μοίραζε) στη συγκεκριμένη εταιρεία πριν ακόμη προκηρυχθούν οι εκλογές. Την ίδια δηλαδή περίοδο που στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσαν περίπου ως απόδειξη τις μαρτυρίες των “προστατευόμενων” μαρτύρων.

Αμέσως μετά τις εκλογές όμως, ο “Μάξιμος” φέρεται να συνέχισε να κυκλοφορεί ως “επιλεγμένο” στέλεχος. Πάντα μοιράζοντας κάρτες της εταιρείας. Η Εταιρεία μάλιστα συνέχισε να μεγαλώνει. Έπαψε να είναι μικρομεσαία. Πιθανώς και με τη βοήθεια του έμπειρου σε θέματα επικοινωνίας πρώην στελέχους της Novartis. Άρχισε να παίρνει δουλειές “δημοσίου ενδιαφέροντος”. Αρχικά εταιρείες του ευρύτερου δημοσίου τομέα και κατόπιν σχεδόν ότι κινείται στο στενό δημόσιο.

Το πλέον ακραίο είναι ότι τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν φήμες ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πάρει και μια δουλειά από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Θα επιχειρήσω να μαντέψω ότι ο Άδωνις δεν ήξερε την επαγγελματική σχέση του Μάξιμου με την συγκεκριμένη εταιρεία. Ειδάλλως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο άνθρωπος που έκανε τον Υπουργό να ανεβάσει πίεση άνω των 20mmHg θα απολάμβανε τέτοιας επαγγελματικής αποκατάστασης.

Εκτός και αν όλ’ αυτά ήταν ένας ακόμη “συνδυασμός” του Μάξιμου και ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης εταιρείας έπεσε θύμα του δαιμόνιου πρώην στελέχους της Novartis. Ίσως να αποδώσει τα πάντα σε μια τέτοια σκευωρία αλλά τότε θα είναι περίεργο πώς τον εμπιστεύονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι που του δίνουν δουλειές εκατομμυρίων. Α. και δουλειές εξαιρετικά μεγάλης εθνικής σημασίας…