ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτις φυλακές του Haren ο πατέρας της Εύας Καϊλή

Στις φυλακές του Haren ο πατέρας της Εύας Καϊλή

Την κόρη του Εύα Καϊλή στις φυλακές του Haren επισκέφθηκε σήμερα ο πατέρας της Αλέξανδρος, μετά τη χθεσινή  απόφαση του δικαστηρίου να την κρατήσει προφυλακισμένη για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματοδότησης, Qatargate.

Η Εύα Καϊλή, με βάση τη χθεσινή απόφαση, θα παραμείνει υπό κράτηση για τουλάχιστον ένα μήνα, αφού μετά τη λήξη αυτής της περιόδου θα αποφασιστεί εκ νέου αν θα παραταθεί ή όχι η κράτηση. Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων της κ. Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιόλι

Ο πατέρας της, όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχε καμία διάθεση για δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής φέρεται να κατονόμασε επτά συναδέλφους της ως εμπλεκόμενους στο μεγάλο σκάνδαλο του «Qatar-gate», για χρηματισμό από το Κατάρ, ενώ η ιταλική εφημερίδα «il Fatto Quotidiano» εντάσσει ανάμεσα σε αυτούς και τον Ιταλό Ευρωβουλευτή, Μπράντο Μπενιφέι.

Αναφερθείσα στο επίμαχο πρωινό της 9ης Δεκεμβρίου, η κ. Καϊλή φέρεται να κατέθεσε πως «προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι, ο οποίος μιλάει μόνο ιταλικά, αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω. Στη συνέχεια, προσπάθησα να πάρω τον Μαρκ Ταραμπέλα, μετά την Μαρία Αρένα. Εκείνοι απάντησαν ότι δεν γνώριζαν, γιατί ο Παντσέρι δεν απαντούσε».

Μετά από αυτά, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ φέρεται να την πίεσε περισσότερο. «Ποιος είναι γύρω από τον Παντσέρι; Θέλουμε δύο λομπίστες που τον βοηθούν στο έργο του», ρώτησε ο ανακριτής, με την Εύα Καϊλή να απαντά: «Ο Τζιουζέπε Μερόνι, ο προηγούμενος βοηθός του, που εξακολουθεί να τον βοηθάει. Νταβίντε… δεν ξέρω το επώνυμό του, αλλά καταλαβαίνω ότι εργάζεται εκεί. Σιμόνα, Καρόλα και Φραντσέσκα. Ο Παντσέρι συνήθιζε να τους βοηθάει ως αντάλλαγμα».