«Super Κατερίνα» φτιαγμένη από… χρυσό!

11 mins read

Στον αθλητισμό αυτό που μετρά είναι η διάρκεια και η Κατερίνα Στεφανίδη δείχνει να κερδίζει και αυτό το δύσκολο στοίχημα.

Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης στο επί κοντώ, με την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Ντόχα και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, αποδεικνύει ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τον ανταγωνισμό, παρά τους τραυματισμούς, εξακολουθεί να παραμένει στην ελίτ του αγωνίσματος.

Λίγες μέρες μετά από το διαμάντι που πήρε στην διοργάνωση «Diamonds League», το οποίο ήταν το τέταρτο της, η Στεφανίδη πήγε στη Ντόχα και με ένα άλμα στα 4,85 μ. κατετάγη τρίτη. Ισως να περιμέναμε κάτι καλύτερο από την Ελληνίδα άλτρια, γιατί μας έχει συνηθίσει σε πρωτιές και μεγάλες επιδόσεις, όμως στον αθλητισμό το θέμα δεν είναι να βρεθείς στην κορυφή, αλλά πώς θα μείνεις στις επάλξεις για αρκετό καιρό. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, κάτι που φαίνεται και από την δήλωσή της: «Το πιο εύκολο ήταν να κάνω το άλμα, το πιο δύσκολο ήταν ότι έπρεπε να πιώ 30 μπουκαλάκια νερό για να μην αφυδατωθώ από την ζέστη», τόνισε σχετικά.

Η Στεφανίδη, η «Super Κατερίνα», δεν αποτελεί διάττοντα αστέρα. Ήρθε για να μείνει και θα μείνει. Ένα κορίτσι φτιαγμένο από… χρυσό, έχοντας κατακτήσει τα τελευταία χρόνια χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (2016), πρώτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (2017), πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού (2016) και κλειστού (2017) στίβου.

Η τρίτη θέση στη Ντόχα αποτελεί μία συνέχεια των επιτυχιών και ένα ηχηρό μήνυμα ότι το καλοκαίρι του 2020, στους Ολυμπιακού αγώνες του Τόκυο, μπορεί και πάλι να πρωταγωνιστήσει και να το δεύτερο Ολυμπιακό της μετάλλιο, το οποίο ενδέχεται να είναι και το τελευταίο, μιας και του χρόνου η Στεφανίδη θα έχει τριανταρήσει.

Σταύρος Κουράκος

Facebook Comments

Τελευταία Νέα