Τα πακέτα της Vodafone, ο Πιερρακάκης και η Rewheel

23 mins read

Τη δική της απάντηση στη συζήτηση, που έχει «ανάψει» για τις τιμές στα data της κινητής τηλεφωνίας, μετά και τη σχετική έρευνα της Rewheel, δίνει η Vodafone, λανσάροντας έξι νέα προγράμματα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα νέα προγράμματα Vodafone Giga Business Unlimited σχεδιάστηκαν, ώστε οι συνδρομητές να απολαμβάνουν απεριόριστη επικοινωνία, με σταθερό κόστος κάθε μήνα, χωρίς εκπλήξεις και χωρίς όρια στη χρήση όλων των ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών από το κινητό, που είναι απαραίτητα για την καλύτερη λειτουργία και τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητά τους. Οι αρχικές (ονομαστικές) τιμές των νέων πακέτων, οι οποίες, μάλιστα, συνδέονται με την ταχύτητα και όχι τον όγκο των δεδομένων, διαμορφώνονται για τους ιδιώτες:

  • Στα 55 ευρώ για το βασικό πακέτο και ταχύτητα έως δύο Mbps (Vodafone Giga Unlimited Surf)
  • Στα 65 ευρώ για το μεσαίο πακέτο και ταχύτητα έως 10 Mbps (Vodafone Giga Unlimited Play) και
  • Στα 69 ευρώ για το μεγάλο πακέτο και μέγιστη ταχύτητα (Vodafone Giga Unlimited Ultra).

Αντίστοιχα οι τιμές για τα επαγγελματικά προγράμματα κυμαίνονται από 58 ευρώ (Vodafone Giga Business Unlimited Lite) έως και 74 ευρώ (Vodafone Giga Business Unlimited Ultra).

«Με τα νέα αυτά εμπορικά προγράμματα καινοτομούμε στα συμβόλαια κινητής και φέρνουμε μία νέα εποχή στον τρόπο, με τον οποίο πολίτες και επιχειρήσεις θα επικοινωνούμε εφεξής. Απαντάμε στις πραγματικές ανάγκες, με απεριόριστα data, υπηρεσίες φωνής και μηνύματα, αλλά και απεριόριστη πρόσβαση σε επιχειρηματικές εφαρμογές. Αλλάζουμε τα δεδομένα της αγοράς και με τις νέες δυνατότητες, που δίνουμε, διασφαλίζουμε για τους πελάτες μας μία νέα, καινοτόμο και ελεύθερη εμπειρία επικοινωνίας, που ήρθε, για να μείνει και συμβάλλουμε ενεργά στη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Ελλάδας», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης.

 

Αντίδραση από τη Rewheel

 «Οι τιμές των δεδομένων στην κινητή τηλεφωνία παραμένουν πολύ ακριβές, ακόμη και εάν αφαιρέσεις τη φορολογία. Το ίδιο ισχύει και για τα νέα πακέτα, που ανακοίνωσε η Vodafone». Με αυτό το σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο συνιδρυτής της Rewheel, κ. Αντώνης Δρόσσος, συνεχίζει την… κόντρα, που ξέσπασε προ λίγων εβδομάδων, με αφορμή την έκθεση, που δημοσίευσε η φινλανδική εταιρεία. Παραθέτοντας, μάλιστα, γραφήματα, ισχυρίζεται πως το φθηνότερο από τα επίμαχα προγράμματα – στα 55 ευρώ – είναι το δεύτερο ακριβότερο στις χώρες του ΟΟΣΑ, μετά τις ΗΠΑ. Εάν δε, αφαιρεθεί το τέλος κινητής τηλεφωνίας, τότε αυτό κατατάσσεται μέσα στην πεντάδα με τα ακριβότερα προγράμματα, μαζί με τις ΗΠΑ, Βέλγιο, Μάλτα και Ισλανδία. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης υπεραμύνθηκε της τιμολογιακής πολιτικής των εταιρειών στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως οι τιμές των data «δεν είναι τόσο υψηλές, όσο λέγεται στο δημόσιο διάλογο». Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει το θέμα σε σχετική διαδικτυακή συζήτηση της Διανέοσις, με κεντρικό θέμα «Πώς Θα Γίνει ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Κράτους», ο αρμόδιος για τις τηλεπικοινωνίες υπουργός σημείωσε πως οι τιμές στα δεδομένα της κινητής, χωρίς τους φόρους, κινούνται στο μέσο ευρωπαϊκό όρο. «Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει τη φορολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι τιμές στις ιστοσελίδες των παρόχων είναι διαφορετικές από αυτές, που τελικά χρεώνουν τον καταναλωτή σχολίασε: «Αυτή η πρακτική δημιουργεί σύγχυση, αλλά και συμβάλει, ώστε οι διάφορες συγκρίσεις, που γίνονται, να κατατάσσουν την Ελλάδα στις ακριβότερες όσον αφορά στις τηλεπικοινωνίες».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα