Τζανάκης: «Ένας στους 3 επόπτες υγείας ανεμβολίαστος»

8 mins read

Koρύφωση της πανδημίας αναμένεται στις αρχές Δεκέμβρη, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον Ant1, αναφέρθηκε και στον θάνατο της 51χρονης που δεν ήθελε να διασωληνωθεί, μετά από συμβουλή Επόπτη Υγείας και υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, ο ένας στους τρεις Επόπτες Υγείας είναι ανεμβολίαστος και κάλεσε το σωματείο του να ανακοινώσει τα ποσοστά εμβολιασμού των μελών του.

Ακόμα, ο κ. Τζανάκης είπε ότι όσο αυξάνεται η πίεση στο σύστημα τόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα των ΜΕΘ κι αυτό το είδαμε σε προηγούμενα κύματα πανδημίας και στην νέα Υόρκη και στο Μπέργκαμο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου για ΜΕΘ που δεν στελεχώθηκαν σωστά κι αυτό συνέβαλε στο να χαθούν ζωές ασθενών, εξήγησε ότι πολλές ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιουργήθηκαν από δωρεές αλλά δεν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό ώστε να στελεχωθούν όπως έπρεπε, οπότε είναι φυσικό να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία τους.

Σχετικά με τους δείκτες της πανδημίας, o καθηγητής επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να καταγραφούν από 100 έως 120 χιλιάδες κρούσματα και περίπου 700 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων θα ανέβει στους 590 -630, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα