Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς οι 6 Αφγανοί έκαψαν ολοσχερώς τη Μόρια

7 mins read

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα καταγράφει τη δράση των εμπρηστών της Μόριας και δείχνει μετανάστες να ανάβουν πολλές και διάσπαρτες εστίες με έναν εκ των δραστών να κρατάει ένα χαρτόκουτο και να αποπειράται να μεταφέρει τη φωτιά σε πολλά και διαφορετικά σημεία.
Σήμερα συνελήφθησαν οι 6 δράστες, 2 εκ των οποίων είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι που είχαν μεταφέρθει μετά τα γεγονότα σε δομή της Μακεδονίας.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Συνελήφθησαν πέντε νεαρής ηλικίας αλλοδαποί και αναζητείται ο ένας ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί»
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι όλοι τους Αφγανοί, οι 2 ασυνόδευτοι ανήλικοι 17 ετών, ή τουλάχιστον έτσι έχουν δηλώσει στην καταγραφή όσον αφορά στην ηλικία τους, οι τρεις 19χρονοι και ένας 20χρονος.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των εμπρηστών, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ σημείωσε ότι «με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων».

Facebook Comments