ΑρχικήEurovisionology«Εθνικός ήρωας» ο Baby Lasagna-Η θερμή υποδοχή στο Ζάγκρεμπ μετά την Eurovision...

«Εθνικός ήρωας» ο Baby Lasagna-Η θερμή υποδοχή στο Ζάγκρεμπ μετά την Eurovision και η δωρεά 50.000€ για φιλανθρωπικό σκοπό

Με τιμές «εθνικού ήρωα» έγινε δεκτός στο Ζάγκρεμπ ο Κροάτης Baby Lasagna (κατά κόσμον Marko Purišić) παρόλο που δεν κέρδισε τη Eurovision.

Η υποδοχή του θύμιζε περισσότερο συναυλία μεγάλου ροκ σταρ, παρά επιστροφή αδιαφιλονίκητου φαβορί που τελικά δεν κέρδισε.

Το πλήθος κατέκλυσε την κεντρική πλατεία στο Ζάγκρεμπ την περασμένη Κυριακή, ενώ ο τραγουδιστής έφτασε εκεί με τη συνοδεία αστυνομίας.

Προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την υποδοχή, αλλά και τη στήριξή τους, ο τραγουδιστής ερμήνευσε ζωντανά το «Rim Tim Tagi Dim», σε κλίμα συγκίνησης, αφού, όπως είπε, δε μπορούσε να φανταστεί ότι θα τον περιμένει τόσος κόσμος.

Στα πλαίσια της τόσο θερμής υποδοχής του, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να απονείμει στον Baby Lasagna ένα χρηματικό βραβείο 50.000€ για την επιτυχία του στη Eurovision και για τη συμβολή του στην προβολή του έθνους στη διεθνή σκηνή, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για μικρές χώρες όπως η Κροατία.

H απάντηση του Baby Lasagna ήρθε την Πέμπτη μέσα από το Instagram, όπου και ανέβασε στα stories του την παρακάτω δημοσίευση: 

Ευχαριστώ την κροατική κυβέρνηση για το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν μπορώ να δεχτώ αυτά τα χρήματα.

Θα μπορούσα να δώσω πολλούς λόγους, αλλά ο πρώτος, πιο σημαντικός και επαρκής είναι ότι υπάρχουν πολλά άλλα άτομα και οργανισμοί που αυτά τα χρήματα θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο.

Με το παρόν, ζητώ από τον κ. Plenković να δωρίσει 25.000 ευρώ εκ μέρους μου και της Κροατικής Κυβέρνησης στο Ινστιτούτο Παιδιατρικής Ογκολογίας και Αιματολογίας του Νοσοκομείου Ημέρας «Mladen Ćepulić». Επιπλέον, θα ήθελα να δωρίσω τα υπόλοιπα 25.000 ευρώ στο Ινστιτούτο Παιδιατρικής Αιματολογίας, Ογκολογίας και Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Βλαστοκυττάρων, KBC Zagreb.

Πως έφτασε ο Baby Lasagna ένα βήμα πριν από την κορυφή της Ευρώπης

Από επιλαχών για τον εθνικό τελικό της Κροατίας, κέρδισε την εθνική επιλογή, έγινε αμέσως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη της Eurovision 2024 και κατάφερε να κερδίσει την ψηφοφορία του κοινού, καταλήγοντας δεύτερος στη γενική κατάταξη.

Ο Baby Lasagna πήρε την καλύτερη θέση στην ιστορία της Κροατίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision (είχε κερδίσει το 1989 ως Γιουγκοσλαβία- ο διαγωνισμός είχε φιλοξενηθεί την επόμενη χρόνια στο Ζάγκρεμπ- αλλά ποτέ ως ανεξάρτητο κράτος).

Όπως όλα δείχνουν, το μουσικό ταξίδι του Marko Purišić έχει ξεκινήσει δυναμικά, με ροκ ενέργεια, συναυλίες που γίνονται sold out σε 5 λεπτά και πολλή αγάπη από τον κόσμο που έχει ήδη δείξει την προτίμησή του στον μοναδικό Baby Lasagna!