ΑρχικήEurovisionologyΜαρίνα Σάττι: «Χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας»- Τι δήλωσε στην...

Μαρίνα Σάττι: «Χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας»- Τι δήλωσε στην πρώτη της συνέντευξη μετά την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision (video)

Τις πρώτες της δηλώσεις μετά την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision έκανε η Μαρίνα Σάττι.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας παραβρέθηκε στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Β’ Ημιτελικό και δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.

«Αυτό που κάνουμε εδώ είναι πιο αγχωτικό από το να είσαι επάνω στη σκηνή, νιώθω ότι πρέπει να πω κάτι έξυπνο», είπε αρχικά με χιούμορ η Μαρίνα Σάττι.

«Νιώθω αγχωμένη αλλά και ενθουσιασμένη ταυτόχρονα για το τι πρόκειται να συμβεί. Εάν μας είδατε στα παρασκήνια, χορεύαμε σαν τρελοί. Θα βρούμε τον χρόνο να αποφορτιστούμε», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Ελλάδας.

«Αυτό είναι αλήθεια, αγαπάμε την Τουρκία. Είχα έναν δάσκαλο που μου μάθαινε τραγούδια από την Ανατολή, από την Τουρκία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν… και αναρωτιόμουν πώς γίνεται να έχον τόσες ομοιότητες με την ελληνική μουσική. Και τότε ο δάσκαλος μου είπε κάτι που δεν θα το ξεχάσω: ότι η ηλικία αυτών των πολιτισμών είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των συνόρων ανάμεσα στις χώρες αυτές», απάντησε η Μαρίνα Σάττι σε ερώτηση που της έκανε Τούρκος δημοσιογράφος.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εμφανιστούμε με τον τρόπο μας, τη γλώσσα μας και να μοιραστούμε τον πολιτισμό και τους χορούς μας. Χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας», σημείωσε στη συνέχεια η Ελληνίδα εκπρόσωπος της Eurovision.

«Το τραγούδι δεν έχει τουριστική χροιά αλλά το βίντεο κλιπ έχει. Θέλαμε να δείξουμε με χιούμορ τα στερεότυπα που κυριαρχούν γύρω από την εικόνα της Ελλάδας. Για μένα είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία που βρίσκομαι εδώ για να αναδείξω και την άλλη μας πλευρά», κατέληξε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα