ΑρχικήΚόσμοςΑνησυχία στη Νορβηγία: Η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ εμφανίστηκε με συσκευή οξυγόνου (photo)

Ανησυχία στη Νορβηγία: Η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ εμφανίστηκε με συσκευή οξυγόνου (photo)

Με εμφανή τα σημάδια της μάχης που δίνει με την υγεία της, η Μέτε Μάριτ συμμετείχε στους εορτασμούς για την Εθνική Ημέρα της Νορβηγίας, συγκινώντας τους πολίτες με την παρουσία της.

Η 52χρονη πριγκίπισσα εμφανίστηκε να χρησιμοποιεί συσκευή υποστήριξης αναπνοής κατά τη διάρκεια των δημόσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή κοντά στο Όσλο, όπου παρακολούθησε την καθιερωμένη παιδική παρέλαση μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.


Στο πλευρό της βρέθηκαν ο σύζυγός της, Χάακον της Νορβηγίας, ο μικρότερος γιος τους Σβερ Μάγκνους, καθώς και ο Χάραλντ Ε΄ με τη Σόνια της Νορβηγίας.

Η βασιλική οικογένεια χαιρέτισε το συγκεντρωμένο πλήθος από το μπαλκόνι του παλατιού, ενώ η Μέτε Μάριτ παρέμεινε χαμογελαστή και προσιτή, παρά τη δύσκολη κατάσταση της υγείας της.

Η πριγκίπισσα είχε αποκαλύψει το 2018 ότι πάσχει από πνευμονική ίνωση, μια σοβαρή και χρόνια πάθηση που προκαλεί προοδευτική βλάβη στους πνεύμονες και δυσκολία στην αναπνοή.

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, η κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί, με τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Rikshospitalet να εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης πνευμόνων.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Αναπνευστικής Ιατρικής του νοσοκομείου, καθηγητής Άρε Μάρτιν Χολμ, ανέφερε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές προετοιμασίες, καθώς —όπως είπε— η ασθένεια βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ