Ιβερμεκτίνη πρότεινε ο ραδιοφωνικός παραγωγός που πέθανε από κορωνοϊό

20 mins read

Λίγες ημέρες αφότου ο Φιλ Βαλεντίν ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 11 Ιουλίου, ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής έγραψε στο Facebook ότι «έκανα το πατριωτικό μου καθήκον για φυσική ανοσία της αγέλης».

Ο Βαλεντίν είχε αμφισβητήσει τα εμβόλια στην τρέχουσα εκπομπή του στο SuperTalk 99,7 WTN του Νάσβιλ και στο διαδίκτυο, χλευάζοντας την εκστρατεία εμβολιασμού των ΗΠΑ στο τραγούδι «Vaxman», μια παρωδία των Beatles. «Έχω πλήρη ανοσία», απάντησε σε σχολιαστή στο Facebook στις 14 Ιουλίου.

Ο Βαλεντίν πέθανε το Σάββατο από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με ένα tweet του σταθμού του Wastan 61.

Η κατάσταση του Βαλεντίν επιδεινώθηκε από την ανακοίνωση της διάγνωσής του. Δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, διασωληνώθηκε και, στις 30 Ιουλίου, ο αδελφός του,Μαρκ Βαλεντίν είπε ότι επρόκειτο να μεταφερθεί σε μηχάνημα ECMO, το οποίο πραγαμτοποιεί υποστήριξη στη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων.

«Πρέπει να έχετε ένα σχέδιο σε περίπτωση που προσβληθείτε από τον COVID. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το επίπεδο βιταμίνης D3 … Και, στη συνέχεια, ζητήστε από έναν γιατρό να σας γράψει μια συνταγή για ιβερμεκτίνη », έγραψε ο Φιλ Βαλεντίν στο Facebook στις 13 Ιουλίου, προτείνοντας ένα μη πιστοποιημένο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ζώων κα για σκουλήκια«Εάν κινδυνεύετε να πεθάνετε από τον COVID, εξακολουθώ να σας προτείνω να εξετάσετε το εμβόλιο, αλλά αυτό είναι εντελώς δική σας επιλογή. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι εάν αποφασίσετε να αποφύγετε το εμβόλιο».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου, όταν έγινε γνωστό πως ο Άδωνις Γεωργιάδης μολύνθηκε με κορωνοϊό, ο Παύλος Πολάκης είχε ευχηθεί ανάρρωση στον υπουργό Ανάπτυξης, προτείνοντας του να πάρει ιβερμεκτίνη, αν επιδεινωθούν τα συμπτώματα του.

«Περαστικά, αν επιδεινωθούν τα συμπτώματα, πάρε ιβερμεκτίνη… Καλά μυαλά, στον αρχηγό σου και όλους σας!!!ΥΓ. Να ελεγχθούν αυτοί που συνάντησες στο προεδρικό προχθές!!», έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε στο θέμα, και με ανάρτησή του στο Twitter παραθέτει ανακοίνωση του FDA για την ιβερμεκτίνη, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «ανευθυνότητα».

«Υπενθυμίζω ότι ο Πολάκης δημοσίως ως γιατρός και πρώην Αν. Υπουργός Υγείας συνέστησε σε μένα και ασφαλώς το διάβασαν και πολλοί άλλοι να πάρω ιβερμεκτίνη για τον COVID-19. Διαβάστε την ανακοίνωση του FDA για να καταλάβετε το μέγεθος της ανευθυνότητας», έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξηγεί το FDA, η χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου χωρίς λόγο ή προληπτικά απαγορεύεται, καθώς χορηγείται μόνο σε προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος και όταν υπάρχει κάποιο παράσιτο μέσα στο σώμα του ανθρώπου. Επιπλέον, όπως τονίζεται, χρησιμοποιείται κυρίως ως φάρμακο σε ζώα όπως αγελάδες, άλογα κλπ.

 

 

 

Facebook Comments