ΑρχικήΚόσμοςΠώς θα ονομάζεται η Κέιτ Μίντλετον όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ γίνει βασιλιάς;

Πώς θα ονομάζεται η Κέιτ Μίντλετον όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ γίνει βασιλιάς;

Ερωτήματα δημιουργούνται για το πως θα ονομάζεται η Κέιτ Μίντλετον όταν ο σύζυγός της ανέβει στον θρόνο.

Όταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας αναλάβει τον θρόνο από τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, πιθανότατα θα ονομαστεί βασιλιάς Γουίλιαμ Ε’. Αλλά υπήρξε σύγχυση ως προς το πώς θα γίνει γνωστή η σύζυγός του Κέιτ, με κάποιους να αναφέρουν ότι θα είναι η βασίλισσα Αικατερίνη ΣΤ’ .

Όταν το βρετανικό HELLO, μίλησε με τη βασιλική ιστορικό Marlene Koenig, την ιδρύτρια του ιστολογίου Royal Musings, επιβεβαίωσε ότι η Κέιτ θα είναι απλώς η βασίλισσα Κάθριν. Η Κέιτ θα είναι πράγματι η έκτη γυναίκα με μια παραλλαγή του ονόματος Catherine που θα είναι σύζυγος, αλλά δεν θα έχει αριθμό regnal. Μόνο ο κυρίαρχος και όχι η σύζυγός του έχει αριθμό μετά το όνομά του.

Όταν ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο, ο Γουίλιαμ έλαβε πολλούς από τους παλιούς του τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του Δούκα της Κορνουάλης και του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Η Κέιτ πήρε επίσης αυτούς τους τίτλους και είναι γνωστή ως Πριγκίπισσα της Ουαλίας και Δούκισσα της Κορνουάλης.

Τι θα συμβεί όταν ο Γουίλιαμ γίνει βασιλιάς;

Όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς, η Κέιτ θα γίνει η βασίλισσα σύζυγός του και θα είναι γνωστή ως Βασίλισα Κάθριν.

Παρά το γεγονός ότι ο σύζυγος της αείμνηστης βασίλισσας, ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι γνωστός ως σύζυγος της βασίλισσας, η Κέιτ δεν θα είναι σύζυγος του βασιλιά. «Η γυναίκα του βασιλιά είναι κατά παράδοση βασίλισσα», είπε η Μαρλέν.

Αλλά τότε γιατί ο πρίγκιπας Φίλιππος, η σύζυγος της βασίλισσας, είναι γνωστός ως Πρίγκιπας και όχι ως Βασιλιάς;

Η Marlene εξήγησε: «Ο σύζυγος μιας βασίλισσας, στις περισσότερες μοναρχίες, πρέπει να έχει τίτλο. Ο σύζυγος δεν μοιράζεται την τάξη της γυναίκας και το ίδιο ισχύει για τους συζύγους των πριγκίπισσες». Αυτό εξηγεί γιατί ο σύζυγος της πριγκίπισσας Eugenie, Jack Brooksbank, δεν έλαβε νέο τίτλο μετά τον γάμο τους.

Η Marlene πρόσθεσε: «Ο Φίλιππος δεν έγινε πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 1957. Του δόθηκε το HRH (Βασιλική Υψηλότητα) του Ηνωμένου Βασιλείου και οι τίτλοι Δούκας του Εδιμβούργου, κόμης της Μεριόνεθ και Βαρώνος Γκρίνουιτς από τον George VI πριν από το γάμο, αλλά δεν έγινε Βρετανός πρίγκιπας μέχρι σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα». Η άποψη του ιστορικού Tim Heald είναι ότι ο Φίλιππος έλαβε τον τίτλο Πρίγκηπας ως ανταμοιβή για τα δέκα χρόνια γάμου.

Τι θα συμβεί όταν πεθάνει ο Γουίλιαμ;

Ο τίτλος της Κέιτ πρόκειται να αλλάξει ξανά εάν ζήσει περισσότερο από τον σύζυγό της.

Εάν ο Γουίλιαμ πεθάνει πριν από τη σύζυγό του, τότε η Κέιτ πιθανότατα θα γίνει γνωστή ως Βασίλισσα Μητέρα, υπό την προϋπόθεση ότι ένα από τα παιδιά τους, ο Πρίγκιπας Τζορτζ, η Πριγκίπισσα Σάρλοτ ή ο Πρίγκιπας Λούις διαδεχθεί τον πατέρα τους στο θρόνο.

Στην απίθανη περίπτωση που κάποιος άλλος βασιλιάς ανέβει στο θρόνο, τότε η Κέιτ θα είναι η χήρα ενός βασιλιά.