ΑρχικήΚόσμοςΒρετανία: Οι Πράσινοι της Σκωτίας θα προτείνουν την κατάργηση της μοναρχίας

Βρετανία: Οι Πράσινοι της Σκωτίας θα προτείνουν την κατάργηση της μοναρχίας

Το μανιφέστο των Πρασίνων της Σκωτίας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία θα περιλαμβάνει μια πρόταση για την κατάργηση της μοναρχίας.

Μιλώντας ενόψει της έναρξης της εκστρατείας του κόμματος στο Εδιμβούργο την Πέμπτη, ο Χάρβι είπε ότι το κόμμα του θα ανακοινώσει τα σχέδιά του για ένα γραπτό Σύνταγμα και μια Δημοκρατία που θα μπορεί να εκλέγει και να απομακρύνει τον αρχηγό του κράτους.

Στο μανιφέστο θα προτείνεται η κατάργηση του «μη εκλεγμένου αρχηγού κράτους» και ένα «μόνιμο γραπτό Σύνταγμα» σε μια ανεξάρτητη Σκωτία.

Πράσινοι της Σκωτίας: Η μοναρχία παρωχημένος θεσμός, αντιπροσωπεύει μια διαφορετική εποχή

Όπως είπε ο ίδιος: «Η μοναρχία είναι ένας πολύ παρωχημένος και θεμελιωδώς μη δημοκρατικός θεσμός. Αντιπροσωπεύει μια διαφορετική εποχή και μοιάζει όλο και πιο άσχετος και γελοίος για τον 21ο αιώνα. Ωστόσο, είναι ζήτημα εβδομάδων να παρουσιαστούν οι τυμπανοκρουσίες και το πομπώδες τελετουργικό όταν ο βασιλιάς θα ορκίσει τη νέα κυβέρνηση. Θα πρέπει να μπορούμε να αμφισβητούμε την εξουσία και να εκλέγουμε ή να απομακρύνουμε τον αρχηγό του κράτους μέσω της κάλπης, όπως κάνουν οι περισσότερες χώρες».

«Οι Πράσινοι της Σκωτίας είναι το μοναδικό κόμμα που ζητεί μια ανεξάρτητη Δημοκρατία Σκωτίας, όπου ο λαός θα ορίζει την εξουσία αντί να κληροδοτείται αυτή ως οικογενειακό κειμήλιο», κατέληξε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει βουλευτικές εκλογές στις 4 Ιουλίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ