Έντονη δυσαρέσκεια για Τζάκρη- Έξαλλοι η Καββαδία και ο Μπίστης

10 mins read

Οι δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «άπατρι και διεθνιστή», προκάλεσαν αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τους Νίκο Μπίστη και Αννέτα Καββαδία να στρέφουν τα βέλη τους κατά της βουλευτού.
Υπενθυμίζεται ότι η Θ. Τζάκρη σε συνέντευξή της στον Alpha 98,9 είχε πει χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του “απάτριδα” και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονική…». 
Στην ανάρτησή του ο Νίκος Μπίστης γράφει:
«Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε «εμείς δεν είμαστε απάτριδες» . Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της υπενθύμισε ότι «αυτή τη λέξη έχουμε να την ακούσουμε από τα στρατοδικεία του εμφυλίου» . Ότι ειπώθηκε τότε ισχύει μέχρι κεραίας και σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από την σκοπιά της αριστεράς δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές.»
https://www.facebook.com/nicosmbistis/posts/1462010187317999
 
Η Αννέτα Καββαδία γράφει στο facebook:
«Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει. 
Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση; 
Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…».
https://www.facebook.com/anneta.kavadia/posts/10157381836806316

Facebook Comments