Γιατί ο Τσίπρας καλύπτει τον Πολάκη – Η ανάλυση του Λακόπουλου

14 mins read

Συνομιλητής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος έχει κατ’ επανάληψη σχολιάσει το φαινόμενο Πολάκη και επανέρχεται για να εξηγήσει την ανοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Γράφει στο ieidiseis:

“(…) Ένα ιδιότυπο φαν κλαμπ, ηδονίζεται με το ευτελές ύφος, τον τοξικό λόγο και το αντιαισθητικό επίχρισμα της δημόσιας παρουσίας του.

Απελπισμένος ο Τσίπρας είπε κάποια στιγμή «Πάρτε του το πληκτρολόγιο».

Η εσωκομματική επεισοδιολογία αναφέρει τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις – κατ’ ιδίαν και σε συνεδριάσεις – απόπειρες να τον «μαζέψει».

Το υπόσχεται, αλλά υποτροπιάζει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρά την προσωπική οργή του για το κόστος που υφίσταται το κόμμα του από τη συμπεριφορά Πολάκη δεν τον απομακρύνει.

Αντίθετα τον καλύπτει δημοσίως. Δήλωσε για τα πολάκεια έπη ότι «σε άλλα συμφωνεί και σε άλλα όχι». Ότι «δεν πιστεύει πως κάνει ζημιά».

Μάλιστα δίκην πορτ παρόλ του αποκάλυψε το μυστικό: «ο Πολάκης εμβολιάσθηκε».

Αν είναι η δημόσια ανοχή του Τσίπρα που συντηρεί το φαινόμενο Πολακη, τι είναι αυτό που συντηρεί τη δημόσια ανοχή του Τσίπρα;

Ένα ενδεχόμενο είναι ο συναισθηματισμός της προσωπικής σχέσης. Το είχε και ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον Μένιο, στη χειρότερη στιγμή του: «Είναι φίλος μου τριάντα χρόνια, πως να τον διώξω;»

Λυτρώθηκε όταν τον απέπεμψε δια βοής η Κεντρική Επιτροπή.

Το δεύτερο είναι να δίνει βάση σε δοξασίες ότι «αν διώξει τον Πολάκη θα χάσει την Κρήτη» – δείγμα ότι δεν γνωρίζει του Κρητικούς.

Ή ότι ο Πολάκης θα γίνει δεύτερος Βαρουφάκης με δικό του κόμμα – δείγμα ότι δεν ξέρει την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τρίτο: να πιστεύει ότι λίγος Πολάκης βλάπτει τη δημόσια σφαίρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – και η φασαρία είναι δημιούργημα της ΝΔ.

Πίσω από αυτό όμως θα μπορούσε να υποκρύπτεται αποδοχή της συμπεριφοράς Πολάκη, παρά τη διαμετρική αντίθεσή της με τη δική του ευπρέπεια.

Ίσως και να προβλέπει ότι θα χρειαστεί μαντρόσκυλο σε περίπτωση που μια εκλογική ήττα θα σηκώσει μπουρίνι αμφισβήτησης..

Σε κάθε περίπτωση, αργά ή γρήγορα, ο πρώην Πρωθυπουργός πρέπει να ασκήσει τα προνόμιά του για τον απροσάρμοστο βουλευτή.

Αλλιώς το «πρόβλημα Πολάκη» θα είναι «πρόβλημα Τσίπρα».”

Facebook Comments

Τελευταία Νέα