Μήνυμα Παπαχρήστου σε Κούλογλου-Αρβανίτη

11 mins read

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, με αφορμή την ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου και Κ. Αρβανίτη στην Κομισιόν για θέματα ελευθερίας του τύπου, θυμάται την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ο Αλ. Τσίπρας και τους εγκαλεί για “ξεδιάντροπη σιωπή”:

“Συνέβη προ δύο – τριών ημερών, αλλά καλόν είναι να μην τα αφήνουμε αυτά να περνούν έτσι – η γνώση είναι δύναμη (αποτροπής), ως γνωστόν! Οι εντιμότατοι (πρώην) φίλοι και γνωστοί μου Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνθηκαν την ανάγκη να καταγγείλουν τη χώρα τους, και τη δική μας, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ως διώκτρια της κυρίας Μπέχελ.

Της ολλανδής δημοσιογράφου με τον κατακόκκινο πίλο και την αναίδεια σε πρώτη χρήση. Υιοθετώντας πλήρως τους… φανταστικούς (από κάθε άποψη…) ισχυρισμούς της, εγκάλεσαν τη χώρα, διότι διώκει δημοσιογράφους αυτού του βεληνεκούς. Συνόδευσαν δε την κατά της χώρας τους καταγγελία με έναν… συγκινητικό φιλιππικό (δάκρυσα…) υπέρ της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος των δημοσιογράφων να ασκούν κριτική ή να ελέγχουν την εξουσία.

Αυτό το ιδιαίτερο σκέλος της ερώτησής τους θα μπορούσα ίσως και να το αποδεχθώ. Αλλά, φευ, υπάρχει η προηγούμενη στάση τους. Της ξεδιάντροπης σιωπής. Της χυδαίας απουσίας. Οταν ο αρχηγός τους, ο «Λεγάμενος», επιχείρησε πέρυσι, τέτοια εποχή περίπου, με δύο εξοντωτικές αγωγές ύψους 1 εκατομμυρίου η καθεμία να φιμώσει μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους (και μεταξύ τους και εμένα) για την άθλια υπόθεση της «βίλας του 500άρικου» στο Σούνιο. Προφανώς για τους Αρβανίτη και Κούλογλου τα σταθμά είναι δύο, όσα και τα μέτρα. Μόνο η ντροπή είναι μία και επιμερίζεται εις ολόκληρον και για τους δύο…”

Facebook Comments