ΑρχικήΠολιτικήΟ Δραγασάκης συμφωνεί με την πρόταση Μητσοτάκη για επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών

Ο Δραγασάκης συμφωνεί με την πρόταση Μητσοτάκη για επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών

Η πρόταση που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών για επιβράβευση των συνεπών  δανειοληπτών βρήκε σήμερα την θετική ανταπόκριση του Γιάννη Δραγασάκη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά την συζήτηση της τροπολογίας για την πρώτη κατοικία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχολιάζοντας τα όσα είχε πει λίγο νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη για την επιβράβευση των συνεπών  δανειοληπτών ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν είναι αντίθετη  σε μια τέτοια σκέψη και κάλεσε μάλιστα τη Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τροπολογία.

«Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι με τη σκέψη επιβράβευσης των  συνεπών δανειοληπτών.

Έχουμε ζητήσει από το  2016  να προχωρήσουν σε επιβράβευση οι τράπεζες και το μόνο ίδρυμα που αποδέχτηκε ήταν το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων τι  οποίο επιστρέφει το 20% των τόκων στου συνεπείς  δανειολήπτες.

Εμείς πολιτικά συμφωνούμε  με την πρόταση του κ.Μητσοτάκη και  ενθαρρύνω  τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας να ετοιμάσουν μία τροπολογία για να την συζητήσουμε. Δεν θεωρώ οτι η  τράπεζα της Ελλάδος έχει αντίρρηση γιατί θα γίνει με τρόπο που δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα, είμαστε εδώ να το δούμε.»

Η γενική γραμματέας της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Χαρούλα Απαλαγάκη έδειξε να διαφωνεί με αυτή τη στάση του κ. Δραγασάκη λέγοντας «εμείς δεν θα θέλαμε να δούμε αυτό το θέμα πριν έχουμε τα  συνολικά στοιχεία.»

Η παρέμβαση αυτή ενόχλησε τον κ. Δραγασάκη ο  όποιος σε έντονο ύφος είπε ότι εκφράζει την βούληση της κυβέρνησης

«Εκφράζω  την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, δεν το απορρίπτουμε μπορείτε να πάρετε και μία εμπειρία από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων».