Ανδρουλάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Εδώ να παρθεί απόφαση για ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων για την Τουρκία»

12 mins read

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκπροσωπώντας τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές έλαβε το λόγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο ευρωκοινοβούλιο.

Αδιανόητο χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να υπερασπίζονται Ευρωπαίοι ηγέτες το αφήγημα του Ερντογάν για την τρομοκρατία.

«Ο κατευνασμός δεν φέρνει αποτελέσματα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Να πάρετε θέση, ο ελληνικός λαός έχει χάσει 25% του ΑΕΠ και αναγκάζετε να πληρώνει δις για να θωρακίζει την κυριαρχία της πατρίδας μας, ενώ ευρωπαϊκά κράτη εξοπλίζουν αυτόν που μας απειλεί. Εδώ να παρθεί απόφαση για ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων για την Τουρκία», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είπε ότι «είναι καταστροφική» και σημείωσε, ότι είναι μάθημα για τις ευρωπαϊκές ελίτ, ως προς το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι αυταρχικοί ηγέτες».

«Ελιτισμός και λαϊκισμός είναι το ίδιο καταστροφικοί για το ευρωπαϊκό όραμα», τόνισε.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας είπε: «Να θυμόμαστε το ταπεινωτικό δημοψήφισμα του 2015, αλλά να θυμόμαστε και την ταπεινωτική εποχή του 2009 που οδηγήσατε στη χρεοκοπία της χώρας. Ανοίξατε το κουτί της πανδώρας στην Ελλάδα».

«Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Έχουμε χρέος να κάνουμε περισσότερα και να τα κάνουμε τώρα. Να υπερασπιστούμε μέσα από ένα προοδευτικό πολιτικό σχέδιο την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος. Οφείλουμε να κάνουμε τους πολίτες να νιώσουν ξανά ασφαλείς απέναντι στις γεωπολιτικές, κλιματικές και οικονομικές προκλήσεις της εποχής μας» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης επιμένοντας ότι το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά ειδικά για τον ελληνικό λαό, που βίωσε σκληρές οικονομικές πολιτικές.

 

Facebook Comments