ΑρχικήΠολιτικήΜαρινάκης για Λύτρα: «Οι αποφάσεις των δικαστών ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και...

Μαρινάκης για Λύτρα: «Οι αποφάσεις των δικαστών ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και όχι από την κυβέρνηση»

Για την υπόθεση του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία μίλησε ο Παύλος Μαρινάκης.

Όπως ανέφερε επί του θέματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Υπάρχει η διάκριση των εξουσιών από τη στιγμή που αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη, ούτε η κυβέρνηση μπορεί να μιλήσει, ούτε τα κόμματα. Η προφυλάκιση ή μη είναι μια απόφαση του ανακριτή και της εισαγγελέως, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτή την απόφαση. Οι αποφάσεις των δικαστών ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και όχι από την κυβέρνηση».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Είναι άλλη μια τραγική ιστορία και πάντα πριν και πάνω από όλα, πρέπει να σκεφτόμαστε το θύμα, το κάθε θύμα», σημειώνοντας ότι «υπολογίζουμε ότι κάθε μέρα έχουμε περίπου 50 συλλήψεις και αυτό έχει και μια άλλη ανάγνωση, ότι λειτουργούν ο αρχές, ότι τα θύματα μιλάνε».

Στη συνέχεια ο Παύλος Μαρινάκης συμπλήρωσε ότι, «στη συγκεκριμένη υπόθεση αυτό που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία είναι να ψηφίζει νόμους που αποτελούν χρίσμα εργαλεία, όπως ο νέος ποινικός κώδικας. Εκεί υπάρχουν οι διατάξεις που δίνουν την υποχρέωση σε ανθρώπους που εξετάζουν πιθανά θύματα, τέτοιες καταστάσεις, να μπορούν με βάση την εξέταση να μεταφέρουν αμελλητί με την εμπειρία τους, χωρίς να έχουν την οποιαδήποτε επίπτωση τον οποιοδήποτε κίνδυνου να διωχθούν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ