Καζάνι που βράζει θυμίζει το Μέγαρο Μαξίμου και η Κουμουνδούρου μετά την περιπέτεια που τους έβαλε ο Παύλος Πολάκης. Πρωτοκλασάτα στελέχη διαφοροποιούνται δημόσια, ωστόσο δεν ιδρώνει το αυτί του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αφού έχει τις “πλάτες” του Αλέξη Τσίπρα, επομένως και την ψήφο εμπιστοσύνης των συντρόφων του.
Το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι για πρώτη φορά, τόσο βαρύ σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη. Οι κυλιόμενες μετρήσεις που φτάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι άκρως αποθαρρυντικές μετά την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και όλοι ελπίζουν σε ένα επικοινωνιακό θαύμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, αμέσως μετά το Πάσχα.
Είναι κοινό μυστικό, ότι εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθετε πρόταση μομφής κατά του Πολάκη τότε αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονταν σοβαρά να στείλουν σαφές μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να ταυτίζεται με συμπεριφορές που καταδικάζει το σύνολο της κοινωνίας. Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών τα τελευταία 24ωρα: «Ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό είναι προφανές. Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα» είπε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος του κ. Πολάκη, υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. «Κακώς μίλησε ο Παύλος Πολάκης. Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα.
Οπως επίσης και των Νίκου Φίλη, Γιάννη Μπαλάφα, Στέλιου Κούλογλου, Αντώνη Ρέλλα, Θεοδόση Πελεγρίνη, Παναγιώτη Κουρουμπλή αλλά και Ελένηυ Αυλωνίτου που επέκριναν δημόσια τον Πολάκη ζητώντας του να ανακαλέσει.
Στη “λίστα” προστέθηκε χθες και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: “Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι – δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια.
Η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες.
Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί.”