Τα πρόσωπα-κλειδιά του νέου υπουργικού συμβουλίου

27 mins read

Στην αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σβήνει και… γράφει ονόματα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας από τον Στέλιο Πέτσα ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για υπουργός Επικρατείας προαλείφεται ο καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναμένεται να διοριστεί ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.
Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λέγεται ότι θα τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη θέση του υπουργού Ενέργειας πηγαίνει ο Κωστής Χατζηδάκης που θα πρέπει να «αδρανοποιήσει» την ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει στο χείλος του γκρεμού με σωρευτικά χρέη περίπου ενός δισ. ευρώ!
Τον υπουργό Ενέργειας αναμένεται να πλαισιώσουν δύο εξωκοινοβουλευτικοί υφυπουργοί με υψηλή εξειδίκευση στο αντικείμενό που θα αναλάβουν. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο ένας υφυπουργός θα αναλάβει τα θέματα ενέργειας και ο έτερος το χαρτοφυλάκιο της χωροταξίας και του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το protothema.gr, στο υπουργείο Υγείας τοποθετείται ο Βασίλης Κικίλιας.
Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται να αναλάβει ο Κώστας Τσιάρας, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην προηγούμενη Βουλή.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται εντόνως το όνομα του Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναθέσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Νίκο Παναγιωτόπουλο και το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Κώστα Τσιάρα.
Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Επικρατέστερος να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών θεωρείται ο Νίκος Δένδιας. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του D.P αναπληρωτής υπουργός για το Μεταναστευτικό αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος και υφυπουργός Ανάπτυξης ο Νίκος Παπαθανάσης.
ο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Στο υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει η Νίκη Κεραμέως με υφυπουργό τη Σοφία Ζαχαράκη.
Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται το όνομα του νεοεκλεγέντα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Χρήστου Ταραντίλη.
Ο Μάκης Βορίδης φέρεται να αναλαμβάνει το τιμόνι του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Εναλλακτικά το χαρτοφυλάκιο της ναυτιλίας που θεωρείται η ισχυρότερη ελληνική βιομηχανία μπορεί να αναλάβει ο Γιάννης Πλακιωτάκης.
Στο υπουργείο Υποδομών αναμένεται να βρεθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης, στον οποίο έχει ήδη γίνει το τηλεφώνημα να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο που επί ΣΥΡΙΖΑ κατείχε ο Νίκος Παππάς.
Το υπουργείο Τουρισμού προβλέπεται να αναλάβει η Όλγα Κεφαλογιάννη, πρώτη σε ψήφους στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της ΝΔ, αναμένεται να τοποθετηθεί επικεφαλής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Για το υπουργείο αυτό ακούγεται και το όνομα του Μάκη Βορίδη.
Συνολικά στο υπουργικό συμβούλιο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν 7-8 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Λιβάνιος και Παπαθανάσης.
Για την προεδρία της Βουλής εκτιμάται ότι η ΝΔ θα προτείνει τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στα Ιωάννινα.
Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου τοποθετείται ο Ακης Σκέρτσος, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ΣΕΒ.
Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να οριστεί ο Κωνσταντίνος Ζούλας με αναπληρωτή τον δημοσιογράφο Αργύρη Παπαστάθη.

Facebook Comments