ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Παναγιώτης Καρύδης εξηγεί: Ο επικείμενος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη και τι να...

Ο Παναγιώτης Καρύδης εξηγεί: Ο επικείμενος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη και τι να προσέχουν οι τουρίστες

Ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών Παναγιώτης Καρύδης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε τους φόβους για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Καρύδης, αφότου τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι σεισμολόγος, εξήγησε ότι πολύ πριν από το μεγάλο σεισμό του 1999 μου έλεγαν “όταν πας στην Ελλάδα να πεις στους φίλους σεισμολόγους ότι περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη“.

Ο κ. Καρύδης εξήγησε τι πρέπει να προσέχουν οι τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία. Εκεί, είπε, έχουν προβλεφθεί σημαντικά θέματα για την ασφάλεια των κτηρίων και ειδικά των δημόσιων. Στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν γίνει μάλιστα και ειδικές κατασκευές για την αντισεισμικότητα τους.  “Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι οι λεγόμενες ανακινήσεις οι οποίες δεν έχουν γίνει σωστά καθώς έχουν επικεντρωθεί μόνο στο αισθητικό κομμάτι. Να επιλέξουν οι τουρίστες να μείνουν σε καλά κτήρια και  μάλιστα να μείνουν στον τελευταίο όροφο”, είπε ο καθηγητής και συμπλήρωσε ότι “οπωσδήποτε πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι, έχοντας μία σφυρίχτρα και ένα πρόσθετο φακό”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ