ΑρχικήΕπικαιρότηταΌσα δένουν και χωρίζουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη

Όσα δένουν και χωρίζουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη

Από τις ξέγνοιαστες μέρες της περασμένης δεκαετίας σε καρναβάλια στην Πάτρα και σε γλέντια μπροστά σε φίλους και συγγενείς τους… στην τρέχουσα χρονιά που έγιναν κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση θρίλερ, με τη στρατηγική, τους υπαινιγμούς και τις δηλώσεις τους, να προκαλούν από την πρώτη στιγμή έντονο ενδιαφέρον.

Στις 17 του περασμένου Φλεβάρη ο 30χρονος Μάνος Δασκαλάκης, κάθεται στο πλάι της συζύγου του και συμπληρώνει τα λόγια της. Πολλές φορές γίνεται και το αντίστροφο.

Τότε ο απώτερος στόχος που σε πολλούς είχε προκαλέσει έκπληξη, έδειχνε να είναι κοινός. Να δείξουν πως δεν υπάρχει τίποτα το ύποπτο πίσω από τους χαμούς των τριών παιδιών και κυρίως καμία δική τους εμπλοκή. Οι συναισθηματικές αναφορές ήταν ελάχιστες και από τους δύο.

Σχεδόν δύο μήνες μετά, έχουν αλλάξει πολλά, αλλά όπως φαίνεται όχι τα πάντα. Με τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κάποια μυστικά που δένουν το ζευγάρι και οι ίδιοι στο πλαίσιο της έρευνας πρέπει να αποκωδικοποιήσουν ταχύτατα.

Στα λόγια της ψυχολόγου συμπυκνώνεται η ουσία. Ο 30χρονος και η 33χρονη δείχνουν να ακροβατούν με τις δηλώσεις και τις αναφορές των τελευταίων ημερών την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της.

Τόσο ο 30χρονος όσο και η 33χρονη ίσως να μην έχουν ανοίξει όλα τους τα χαρτιά. Το ποια παραμένουν κλειστά θεωρείται με το πέρασμα των ημερών, όλο και μεγαλύτερης σημασίας για τις Αρχές.

Ο 30χρονος έχει διαχωρίσει τη θέση του και η 33χρονη που κάποτε του χάρισε τρία παιδιά τον κατηγορεί ότι την άφησε μόνη στα δύσκολα. Το ατομικό συμφέρον φαίνεται πως έχει γίνει προτεραιότητα και για τους δύο. Δηλώνουν αθώοι, τονίζουν πως ασκούσαν άψογα τα καθήκοντά τους ως γονείς και αφήνουν υπονοούμενα.

Ο Μάνος Δασκαλάκης απέφυγε να το σχολιάσει. Δηλώνει πως θα εκραγεί αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι του και για τα άλλα δύο παιδιά. Κάτι που προκάλεσε ερωτήματα. Καθώς ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει αδιάσειστα τα στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας που οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια.

Τόσο στη συνέντευξή του, στην Αγγελική Νικολούλη όσο και στην κατάθεσή του, στην ανακρίτρια, ο 30χρονος είχε μόνο καλά λόγια να πει για την κατηγορούμενη όταν οι ερωτήσεις πήγαιναν στα παλιά.

«Καθόλη τη διάρκεια που συμβιώναμε με την κατηγορουμένη, όπως και μετά κατά τη διάρκεια των προβλημάτων υγείας της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών μας, δεν υποπτευόμουν κάτι διότι η συμπεριφορά της ήταν όπως έπρεπε να είναι, δηλαδή μιας μητέρας που αγαπάει τα παιδιά της και τα φροντίζει και είναι υπερπροστατευτική» δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Πολλοί έκαναν λόγο για κινήσεις και αναφορές τακτικής σημασίας. Όπως ανέφεραν αναλυτές, σε περίπτωση που ο ίδιος άφηνε υπαινιγμούς και υποστήριζε πως είχε τουλάχιστον υποψίες χωρίς να μιλήσει έγκαιρα, ίσως να δυσχέραινε και τη θέση του. Ίσως όπως σκέφτονται αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών η σύγκρουσή του, με την 33χρονη να έπαιρνε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σε κανένα από την οικογένειά μας ή σε φίλους μας η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιο κακό στο παιδί. Ίσα ίσα που το φρόντιζε όπως όλα τα παιδιά με πάρα πολύ αγάπη και έκανε τα πάντα μόνη της.

Από την πλευρά της η 33χρονη, έχει σπεύσει μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού να κάνει μια διευκρίνιση. Ή – κατά άλλους – να προειδοποιήσει ότι η συμπεριφορά της μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

«Εγώ από την πλευρά μου δεν έχω αφήσει το παραμικρό ενδεχόμενο ότι ο Μάνος ή κάποιο τρίτο πρόσωπο, έχει ευθύνες για τον θάνατο των παιδιών μου» δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ιδιαίτερη εντύπωση είχαν προκαλέσει τα λόγια του Μάνου Δασκαλάκη, όταν ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για τα προβλήματα που οδήγησαν στη διάλυση του γάμου του.

«Μετά το θάνατο της Μαλένας αντί να μας δέσει όλο αυτό άρχισε να μας απομακρύνει και εμένα προσωπικά άρχισε να με απομακρύνει αυτό πιο πολύ συναισθηματικά από τη συζυγική μας σχέση, δηλαδή η Ρούλα προσπαθούσε να συνέλθει από την απώλεια του παιδιού μας, ενώ εγώ ασχολιόμουν περισσότερο με το άλλο μας παιδί με τη Τζωρτζίνα μας. Όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε μεταξύ μας ένα συναισθηματικό κενό» δήλωσε ο 30χρονος.

Και οι δύο φροντίζουν πλέον να δείξουν ότι βαδίζουν σε δρόμους χωριστούς, χωρίς όμως να προχωρούν σε ολομέτωπες επιθέσεις. Ακόμα και τώρα που η 33χρονη κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο πατέρας του παιδιού, βρίσκει να πει για εκείνη και καλά λόγια.

Όλα αυτά την ώρα που οι έρευνες τόσο για τη διαδρομή της κεταμίνης που σκότωσε την Τζωρτζίνα όσο και εκείνες για τους θανάτους της Μαλένας και της μικρής Ίριδας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Με τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να προσπαθούν να βρουν και να σπάσουν τον κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα που ίσως δένει μέχρι και σήμερα τους γονείς.