ΑρχικήΕπικαιρότηταΤροχαίο Μονογυιού: Τα πρώτα στοιχεία από τις κάμερες - Κούγιας: «Περίεργο δυστύχημα»

Τροχαίο Μονογυιού: Τα πρώτα στοιχεία από τις κάμερες – Κούγιας: «Περίεργο δυστύχημα»

Το υλικό από τις κάμερες κτιρίου επί της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βούλα αναλύουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Ελληνικού, για να διαπιστώσουν ποια ήταν η αίτια που έκανε τον Τζώρτζη Μονογυιό, το βράδυ της Πέμπτης, να χάσει τον έλεγχο της υπερπολυτελούς Ferrari.

Οι κάμερες που έχουν κατεύθυνση προς τον δρόμο έχουν καταγράψει το όχημα, τόσο πριν, όσο και μετά την σύγκρουση του στο δέντρο και ήδη από την αρχική ανάλυση φαίνεται πως καταλήγουν σιγά σιγά στα πρώτα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με το MEGA, η Τροχαία έχει εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα μέσα από τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες, τόσο για το τι προηγήθηκε της μοιραίας σύγκρουσης, όσο και για το τι επακολούθησε.

Μάλιστα, βάσει των ως τώρα στοιχείων, ο Τζώρτζης Μονογυιός, τη στιγμή της στροφής έξω από το βενζινάδικο, είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του καναλιού, ενώ λίγα μέτρα αργότερα η ταχύτητα αυξήθηκε στα 130 χλμ.. Είναι η στιγμή που ο Τζώρτζης Μονογυιός χάνει τον έλεγχο του οχήματος, καταλήγοντας στο δέντρο, με την ταχύτητα να υπολογίζεται στα 100 χιλιόμετρα.

Από την πρώτη στιγμή αυτό που έχει προβληματίσει τους αξιωματικούς της Τροχαίας Ελληνικού είναι το γεγονός ότι η Ferrari αμέσως μετά τη σύγκρουση παραδόθηκε στις φλόγες.

 

Το σενάριο που εξετάζεται είναι ότι η σύγκρουση σημειώθηκε από την πλευρά του ντεπόζιτου καυσίμων με την βενζίνη να πέφτει πάνω σε μέρη του οχήματος που είχαν υψηλή θερμοκρασία με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Από την πλευρά της οικογένειας του Τζώρτζη Μονογυιού αναμένεται να ανατεθεί σε ειδικό πραγματογνώμονα να διεξάγει και εκείνος ξεχωριστή δική του έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας πέρα από αυτόν που έχει διατεθεί από την Τροχαία.

«Κλειδί» η κατάθεση της συζύγου

«Κλειδί» για τις αρχές παραμένει η κατάθεση της συζύγου του Τζώρτζη Μονογυιού, αναμένοντας τη βελτίωση της υγείας της, ώστε να είναι σε θέση να μιλήσει.

Όπως μετέδωσε το Star, η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού έκανε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου το πρώτο της χειρουργείο και έχει πολλαπλά τραύματα στα πόδια καθώς και ένα αιμάτωμα στον πνεύμονα, ενώ ακόμη δεν έχει ενημερωθεί για τον θάνατο του συζύγου της, αφού οι γιατροί κρίνουν σκόπιμο πως πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός είναι ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα που είχε με τη Ferrari στη Βούλα, την οποία είχε παραλάβει λίγη ώρα πριν. Ο γνωστός ποινικολόγος αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τους λόγους που προκλήθηκε το δυστύχημα.

Κούγιας: «Να δούμε αν είχε βλάβη η Ferrari»

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για το τροχαίο δυστύχημα, ο Αλέξης Κούγιας είπε πως πρόκειται για ένα περίεργο δυστύχημα με τη Ferrari και μάλιστα αποκάλυψε ότι πραγματογνώμονας τροχαίων Παναγιώτης Μαδιάς, του είπε πως αυτό το ατύχημα είναι αδιανόητο.

Ο ίδιος εξετάζει διαφορετικές παραμέτρους, τονίζοντας μάλιστα ότι η κατάθεση της συζύγου του Τζώρτζη Μονογυιού, η οποία ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο, είναι σημαντική ενώ θα πρέπει να ερευνηθούν και οι συνθήκες της παράδοσης – παραλαβής του οχήματος.

«Πρέπει να δούμε αν το αυτοκίνητο είχε κάποια βλάβη», είπε ο Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας ότι μια νταλίκα έφερε το αυτοκίνητο και το άφησε πάνω στο δρόμο. Ακόμη, για τους λόγους που ξέσπασε φωτιά στο δυστύχημα, ο ποινικολόγος διευκρίνισε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου βρέθηκε άθικτο, καθώς δεν εξερράγη.

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στην αντιδικία που είχε ο Τζώρτζης Μονογυιός με την πρώην σύντροφό του, ενώ σημείωσε ότι είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα παραμονή Χριστουγέννων για να διεκδικήσει καλύτερη επαφή με το παιδί του.

«Υπάρχει μια σιωπή γύρω από το δυστύχημα. Ο Τζώρτζης ήταν πολύ καλός οδηγός», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας και εξήγησε ότι έχει προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση, αφού γνωρίζονταν προσωπικά ενώ λίγο πριν το δυστύχημα ήταν μαζί.