ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσιτσιπάς-Σάκκαρη: Το εντυπωσιακό δίδυμο προκρίθηκε στα προημιτελικά

Τσιτσιπάς-Σάκκαρη: Το εντυπωσιακό δίδυμο προκρίθηκε στα προημιτελικά

Μπορεί τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη να αποκλείστηκαν από την συνέχεια του μονού των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο η πρώτη εμφάνισή τους στο Τόκιο ως δίδυμο πήγε εξαιρετικά.

Ευτυχώς ο Στέφανος παρά τον τραυματισμό του το πρωί στο γόνατο, βρήκε και πάλι τον καλό του εαυτό και σε συνδυασμό με την ενέργεια της Μαρίας, έβγαλαν ψυχή, φτάνοντας στη σπουδαία νίκη! 

Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες τενίστες επικράτησαν με 2-0 σετ των Καναδών Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ/Γκάμπι Νταμπρόβσκι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου παίζουν με την Αυστραλία, των Άσλεϊ Μπάρτι (Νο 1 στον κόσμο) και Τζον Πιρς (Νο 25), οι οποίοι απέκλεισαν τους Αργεντινούς Ποντορόσκα και Σεμπάγιος (6-1, 7-6).

Στο πρώτο σετ, οι αντίπαλες ομάδες διατήρησαν μέχρι και το 7ο game το σερβίς τους αλλά τότε ήρθε το break από την ελληνική ομάδα που κρίθηκε μείζονος σημασίας στην κατάκτηση του σετ αργότερα, το οποίο έληξε 6-3 υπέρ των Ελλήνων.

Στο δεύτερο σετ, το δίδυμο Τσιτσιπά-Σάκκαρη συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και έφτασε από την αρχή στο break, κάτι που τους επέτρεψε να προηγηθούν με 3-1 στα games. Οι Καναδοί επιχείρησαν να απαντήσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού τα break points τους, τα έσβησε με τρομερά σερβίς ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Οι Έλληνες αθλητές έκαναν εν τέλει το 2-0 επικρατώντας με 6-4 games στο δεύτερο σετ.

Παρακολουθήστε εδώ την εντυπωσιακή τους εμφάνιση: