ΑρχικήΚόσμοςΚέιτ Μίντλετον: Δεν επιστρέφει ακόμη στα βασιλικά καθήκοντα - Τι ανέφερε εκπρόσωπος...

Κέιτ Μίντλετον: Δεν επιστρέφει ακόμη στα βασιλικά καθήκοντα – Τι ανέφερε εκπρόσωπος του Παλατιού

Παρόλο που δεν έχει επιστρέψει ακόμη στα βασιλικά της καθήκοντα, η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ενεργή για το πρότζεκτ της «Πρώιμη Παιδική Ηλικία».

Σύμφωνα με το SkyNews, χθες παρουσιάστηκε μια έκθεση-ορόσημο για το πρότζεκτ αυτό, που είναι μια πρωτοβουλία της πριγκίπισσας Κέιτ και παρά την απουσία της από τα βασιλικά καθήκοντα το τελευταίο πεντάμηνο λόγω της μάχης που δίνει με τον καρκίνο ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις πάνω στο θέμα.

Τι ανέφερε εκπρόσωπος του Παλατιού για την Κέιτ Μίντλετον

Εκπρόσωπος του Παλατιού επιβεβαίωσε ότι «δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ή να αναφερθεί ότι η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα επιστρέφει στην εργασία της» – ίσως θέλοντας να μην αποσπάσει την προσοχή από τη σημασία των πορισμάτων της επιχειρησιακής ομάδας εργασίας για τα Πρώιμα Χρόνια.

«Όλοι γνωρίζετε ότι η πρώιμη παιδική ηλικία αποτελεί τεράστια προτεραιότητα για την πριγκίπισσα, και έτσι έχει ενημερωθεί πλήρως καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης των εργασιών της ομάδας εργασίας και έχει δει την έκθεση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η έκθεση αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το έργο του Ιδρύματος Early Years Foundation, το οποίο ιδρύθηκε από την πριγκίπισσα πέρυσι, συνεχίζεται παρότι η Κέιτ είναι απούσα για λόγους υγείας.

Η πριγκίπισσα, η οποία «χρειάζεται ακόμη χώρο για να αναρρώσει», λέγεται ότι είναι «ενθουσιασμένη» από την πορεία του πρότζεκτ και τα ευρήματα της έκθεσης, τα οποία υποστηρίζουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να αποκομίσει οικονομικά οφέλη ύψους 45,5 δισεκατομμυρίων λιρών, εάν οι επιχειρήσεις δώσουν προτεραιότητα στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Η έκθεση αυτή συνιστά μια σειρά από παρεμβάσεις, από τη δημιουργία μιας κουλτούρας εντός και εκτός των επιχειρήσεων που δίνει προτεραιότητα στην παιδική ηλικία έως την υποστήριξη των γονέων με περισσότερους πόρους και ευελιξία στον χώρο εργασίας.

Μεταξύ της οκταμελούς ομάδας εργασίας είναι οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Ikea, του ομίλου NatWest και της Deloitte.