Κόντρα Πολάκη – Γιαννάκου: «Σε μένα τα έκανες μπάχαλο και εδώ δεν κάνεις τίποτα» (βίντεο)

14 mins read

Νέο «επεισόδιο» ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ σημειώθηκε κατά τη συγκέντρωση των υγειονομικών που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις αναστολές εργασίας, έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους.

Αρχικά, ο Παύλος Πολάκης πήρε τη ντουντούκα από τον Μιχάλη Γιαννάκο για να απευθυνθεί στους συγκεντρωμένους υγειονομικούς. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας μίλησε για οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης να αποδομήσει μέσω των απομακρύνσεων των εργαζομένων τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας.

Στη συνέχεια όμως, ο Μιχάλης Γιαννάκος απευθυνόμενος προς τον Παύλο Πολάκη, διαμαρτυρήθηκε για την πολιτική που ο ίδιος εφάρμοσε στο Υπουργείο Υγείας, λέγοντας του ότι επί της θητείας του δεν έβαλε τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

«Το ξέρεις ότι το θέμα ήταν δύσκολο, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να απολύουν υπαλλήλους. Σε μένα τα έκανες μπάχαλο και εδώ δεν κάνεις τίποτα. Σε έχουν πάρει οι εξελίξεις από κάτω», ανταπάντησε ο Παύλος Πολάκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται «επεισόδιο» ανάμεσα στους δύο άνδρες. Τον Μάιο του 2019 οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου είχαν υποδεχθεί με διαμαρτυρίες στο υπουργείο Υγείας τον τότε αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Την ώρα που έφτασε ο κ. Πολάκης στην οδό Αριστοτέλους, πάρκαρε τη μηχανή του πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο όπου δέχθηκε παρατήρηση από τον κ. Γιαννακό, ο οποίος του ζήτησε να κατεβάσει κάτω τη μηχανή, σημειώνοντας ότι εμποδίζει τα ΑμεΑ να περνούν από το σημείο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε ζητήσει από τον Παύλο Πολάκη να πάρει την ντουντούκα και να πει στις συγκεντρωμένες καθαρίστριες «τι μέλει γενέσθαι» με το θέμα των συμβάσεών τους. Ο κ. Πολάκης πέρασε την είσοδο του υπουργείου χωρίς να δώσει κάποια απάντηση, με τον Μιχάλη Γιαννακό να τον «κυνηγάει».

Δύο μήνες νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης είχε πάρει την ντουντούκα από τα χέρια του Γιαννακού και απευθυνόμενος στις καθαρίστριες που είχαν συγκεντρωθεί στο υπουργείο, είχε αρχίσει να παρουσιάζει τις θέσεις του, έχοντας έντονο διάλογο με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Facebook Comments