Απογοητευμένη η Ο. Κεφαλογιάννη για τον «Μεγάλο Περίπατο»: «Χρειαζόταν ενημέρωση και διάλογος»

9 mins read

Στην εκπομπή Briefing του Action24 με τον Γιώργο Πιέρρο μίλησε η πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις που γίνονται στην Αθήνα λόγω του «Μεγάλου Περιπάτου».

Αρχικά, η κ. Κεφαλογιάννη είπε «Εγώ θα σας πω ότι οι αλλαγές καλό είναι να προκύπτουν μετά από διάλογο, μετά από διαβούλευση. Θέλουν πάντα χρόνο και ενημέρωση».

Ερωτηθείσα για το αν εξαντλήθηκε, ή όχι, ο διάλογος, απάντησε «δυστυχώς δεν υπήρξε η απαραίτητη ενημέρωση των πολιτών, γι’ αυτό και είδαμε αυτές τις ημέρες να δημιουργείται αυτή η κατάσταση στην Αθήνα».

Ακόμη, η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε «νομίζω θα συμφωνήσουμε ότι η Αθήνα χρειάζεται παρεμβάσεις. Να αποφασίσουμε τι είδους παρεμβάσεις θα είναι αυτές, τι ύφος θέλουμε να δώσουμε και κυρίως τι αισθητική» και πρόσθεσε «επειδή πολύς λόγος έχει γίνει για την Πανεπιστήμιου. Η Πανεπιστημίου είναι ένας δρόμος με ιστορικά κτήρια, συμπυκνώνει την ιστορία της πόλης», τονίζοντας ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση στην Πανεπιστήμιου πρέπει να γίνει με την απαραίτητη προσοχή και τις απαραίτητες μελέτες.

Στη συνέχεια, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο να μην κάνουμε αποσπασματικές κινήσεις και ειδικά στην Πανεπιστημίου αυτό που έχει σημασία είναι να μας δοθούν συγκοινωνιολογικές μελέτες γιατί αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η όποια παρέμβαση θα πρέπει και να εξασφαλίζει κάποιες συνθήκες, και ασφάλειας αλλά και αισθητικής».

Facebook Comments