Επίθεση Κούλογλου στον Στάθη Καλύβα: «Εξωραϊστής της χούντας, καθυστερημένος επαρχιωτισμός»

14 mins read

Επίθεση στον καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Στάθη Καλύβα εξαπολύει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου επειδή άσκησε κριτική στη σημερινή συναυλία για την ειρήνη, κρίνοντας ότι οι διοργανωτές κρατούν ίσες αποστάσεις από τον θύτη και τα θύματα.

Γράφει ο Στ. Κούλογλου στο tvxs:

“Η αλήθεια είναι η παρέμβαση Καλύβα, υποστηρικτική των ιδεών υιού Μητσοτάκη, καθόλου δεν εκπλήσσει. Όπως είναι γνωστό στο βιβλίο του «Κόκκινος Τρόμος: αριστερή βία στη διάρκεια της Κατοχής» (2000),ο κ. Καλύβας ισχυρίζεται ότι «η βία του ΕΑΜ υπήρξε πρωτογενής, ενώ εκείνη των καημένων των Γερμανών και των συνεργατών τους δευτερογενής και κατ’ επέκταση αμυντική».

Το 2017, μετά την αμφισβήτηση της εαμικής εποποιίας, ο κ. Καλύβας ανέλαβε να γκρεμίσει ένα ακόμη φρούριο της αριστερής ιδεολογικής ηγεμονίας: ότι η χούντα των συνταγματαρχών ήταν ιστορική ανωμαλία, βιασμός της δημοκρατίας και πήγε τη χώρα δεκαετίες πίσω. Έγραψε ένα άρθρο στην «Καθημερινή» υποστηρίζοντας ότι «οι πραξικοπηματίες συνέβαλαν τελικά στον πλήρη εκδημοκρατισμό της Δεξιάς και διαμέσου αυτής και της χώρας».

Ο κ. Καλύβας, που φέρεται συγγενής με έναν από τους αρχιβασανιστές της χούντας, τον διαβόητο Γ. Καλύβα, δεν αναφέρει στο άρθρο του ούτε λέξη για βασανιστήρια, εξορίες, δολοφονίες αντιστασιακών και άλλα παρόμοια πταίσματα.

Αντίθετα η ευεργετική δράση των “πραξικοπηματιών”(sic-ο όρος δικτάτορες επίσης δεν υπάρχει πουθενά) δεν περιορίστηκε, σύμφωνα με τον κ. Καλύβα, στον «πλήρη εκδημοκρατισμό της Δεξιάς » αλλά είχε και άλλο αποτέλεσμα: «Δεύτερο, αν και επιχείρησαν να κρατήσουν την κοινωνία στάσιμη, να την παγώσουν δηλαδή, συνέβαλαν τελικά με έμμεσο τρόπο στον ραγδαίο αξιακό και πολιτισμικό εκσυγχρονισμό της»!.

Αυτός ο άνθρωπος, εξωραϊστής των δικτατόρων και της χούντας και άτυπος σύμβουλος του Μητσοτάκη, εγκαλεί τους καλύτερους καλλιτέχνες της χώρας ότι δήθεν συγκαλύπτουν τον δικτάτορα Πούτιν! Στην πραγματικότητα, όπως και οι άλλοι του Μένουμε -δήθεν- Ευρώπη, αναπαράγουν τον πιο καθυστερημένο επαρχιωτισμό. Το καλό είναι ότι με τις ανοησίες που ξεστομίζουν, κάνουν διαφήμιση στη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία.”

Facebook Comments