Καϊλή: «Η υποκλοπή συνομιλιών μαστίζει την Ευρώπη -Έχει συμβεί σε πολλούς ευρωβουλευτές»

15 mins read

Μιλώντας στο protothema.gr η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, αποκάλυψε ότι υπήρξε και η ίδια στόχος όταν μετείχε σε αποστολή της Ευρωβουλής στην Αραβική Χερσόνησο και σε άλλες χώρες.

Μέσω εφαρμογών που διέθετε στο κινητό της, διαπίστωσε ότι η συσκευή της δέχθηκε επίθεση, η οποία αποδείχθηκε ανεπιτυχής πάντως. Για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών της αντικατέστησε στη συνέχεια τις τηλεφωνικές συσκευές της.

Με βάση και την εμπειρία, που είχε η κυρία Καϊλή το 2020, αλλά και διαθέτοντας μία εικόνα για τους κινδύνους στις επικοινωνίες, με την ιδιότητα της ως μέλος της επιτροπής για την τεχνητή νοημοσύνη, ανέλαβε συγκεκριμένη δράση όταν εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου τον περασμένο Ιανουάριο.

«Δεν έχουμε κάνει αρκετά για την αποφυγή τέτοιων επιθέσεων»

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εισηγήτρια της επιτροπής για την κυβερνοασφάλεια, μίλησε σήμερα για την απόπειρα υποκλοπής του κινητού του Νίκου Ανδρούλακη στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

 

Από τον Ιανουάριο που ανέλαβε την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Εύα Καϊλή ανέλαβε την ευθύνη και για την ασφαλή διεξαγωγή των τηλεπικοινωνιών, καθώς η υποκλοπή των επικοινωνιών είναι ένα φαινόμενο που μαστίζει γενικά την Ευρώπη, μάλιστα είχε συμβεί και σε ευρωβουλευτές της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και μάλλον της Ισπανίας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA η Εύα Καϊλή, μάλιστα ανέφερε ότι είχε μία παρόμοια επίθεση με αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη, και ήταν αρκετά ανησυχητική, σε ένα ταξίδι της στην Αραβική Χερσόνησο.

Στο πλαίσιο αυτό η Εύα Καϊλή, προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, ώστε η εφαρμογή που διασφαλίζει το αδιάβλητο των επικοινωνιών να γίνει πραγματικότητα τόσο για τους βουλευτές όσο και για τους δημοσιογράφους.

Επιπλέον έχει καταρτισθεί μία ειδική Επιτροπή, στην οποία είναι εισηγήτρια για τους σοσιαλδημοκράτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η κα. Καϊλή, η οποία ασχολείται με ζητήματα κυβερνοασφάλειας και λογισμικού παρακολούθησης, ώστε να παρθούν ευρωπαϊκά μέτρα ασφαλείας και προστασίας έναντι αυτού του φαινομένου.

Μία άλλη καλή πρακτική προστασίας είναι η συχνή αναβάθμιση του λογισμικού του κινητού, πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε επίσημο επίπεδο, η Ελλάδα δεν το έχει αγοράσει αυτό το λογισμικό, αλλά είναι διαθέσιμο για αγορά από τους ιδιώτες.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα