Ν. Βούτσης: «Ελπίζω να δοθεί η ευκαιρία και θα δοθεί, να ανοίξει σε όλες τις πτυχές του το πραγματικό τεράστιο σκάνδαλο της Novartis»

10 mins read

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης παραχώρησε συνέντευξη στον ρ/σ realfm 97,8, όπου δήλωσε αναφορικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την προανακριτική «Ελπίζω να δοθεί η ευκαιρία και θα δοθεί, να ανοίξει σε όλες τις πτυχές του το πραγματικό τεράστιο σκάνδαλο της Novartis».

Σύμφωνα με το real.gr, ο κ. Βούτσης δήλωσε για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πως «χάθηκε ένα δίμηνο από την κυβέρνηση. Παραδώσαμε τη Μόρια με 5600 άτομα, που είναι πολλοί, είναι διπλάσιο της δυνατότητας που έχει το κέντρο και έχει φτάσει τις 13.000. Δεν υπήρξε η συνέχεια της προετοιμασίας και της εφαρμογής του σχεδιασμού που είναι έτοιμος για τη μεταφορά στον ηπειρωτικό κορμό. Αυτό είναι λάθος».

Ερωτηθείς για την πρόσφατη δήλωση του για το πόσο έτοιμος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει απάντησε «ήταν μια αναλυτική ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά. Έθεσα πολύ πιο σοβαρά ζητήματα στο υπόλοιπο της ομιλίας. Έθεσα τα αυτονόητα πρώτον ότι ως Αριστερά δεν είχαμε κυβερνήσει ποτέ και με αυτή την έννοια υπήρχε έλλειψη ετοιμότητας με την έννοια της εμπειρίας και δεν είχαμε και κόσμο οργανωμένο πάνω στις πολιτικές που θα ακολουθούσαμε κατά υπουργείο και μέσα στα υπουργεία που αυτό θα μας διευκόλυνε. Ήμουν πολύ σαφής. Αναλάβαμε ρίσκα, πιστεύω ήμασταν αποτελεσματικοί, μελετημένοι, είχαμε στελεχιακό δυναμικό, κάναμε μεγάλες προσπάθειες, έγιναν μεγάλες μεταρρυθμίσεις κυρίως στη δεύτερη φάση μετά τον συμβιβασμό του Αυγούστου του 2015 και αποδώσαμε τη χώρα εκτός μνημονίων με την κοινωνία όρθια και με 11% λιγότερη ανεργία».

Facebook Comments