ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς και πόσο θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες λόγω της μείωσης ενοικίου

Πώς και πόσο θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες λόγω της μείωσης ενοικίου

Δεν θα έχουν περαιτέρω απώλειες οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τη μείωση των ενοικίων, καθώς όχι μόνο το κράτος θα συμπληρώσει το 60% αλλά θα είναι και «ζεστό χρήμα».

Σύμφωνα με όσα είπε η Χριστίνα Κοραή στο Evening Report και τον Γιώργο Κουβαρά για τη μείωση του 80% του ενοικίου των επιχειρήσεων που πλήττονται για Ιανουάριο και Φεβρουάριο:  

Τα χρήματα στους ιδιοκτήτες θα κατατεθούν στους λογαριασμούς, δε θα γίνει συμψηφισμός. Δηλαδή μόλις ιδιοκτήτης και ενοικιαστής υπογράψουν για τη μείωση ενοικίου κατά 80%, θα κατατεθεί στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη άλλο ένα 40% από το κράτος, πέρα από το 20% που θα πληρώνει ο ενοικιαστής.

Άρα, ο ιδιοκτήτης δεν θα έχει περαιτέρω απώλειες στο εισόδημα του, πέρα από αυτές που ήδη ίσχυαν σε περίπτωση που ο ενοικιαστής είναι πληττόμενος από τα μέτρα. Άλλωστε, για τη βοήθεια στους ιδιοκτήτες είχε προϊδεάσει ο Πρωθυπουργός νωρίτερα στη Βουλή, λέγοντας:

«Το 60% λοιπόν, για να το ξεκαθαρίσω, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα».